Lutovac i Vučić polemišu: Kakav je Lutovac bio ambasador u Crnoj Gori? 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji prisustvije danas Posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu nastavlja polemiku sa opozicionim poslanicima.

On je posle govora lidera DS i poslanika Zorana Lutovca, replicirao pozivajući ga da mu pojasni o kakvim standardima na Kosovu pre razgovora o statusu govori, budući da je situacija takva da Priština i Zapad ne žele da govore o standardima, a i status je za njih rešen budući da se smatraju nezavisnom državom.

I izrekao tvrdnju da Lutovac kao ambasador u Crnoj Gori nikada nije pitao za prava srpskog naroda u toj zemlji, „jer ga to nije zanimalo“.

– Rekli ste da su vam uvek sva vrata bila otvorena. Kako da vam ne budu otvorena kada sve što su uradili protiv Srba uvek ste podržavali – naveo je Vučić.

Lutovac je replicirao da nije siguran da Vučić nije upoznat kakav je ambasador bio u Crnoj Gori i da ne postoji institucija koja bi rekla da nije bilo boljeg.

https://www.danas.rs/vesti/politika/pocela-sednica-skupstine-na-kojoj-vucic-predstavlja-izvestaj-o-pregovorima-sa-pristinom/

Kada je reč o standardima, Lutovac je rekao da to znači da Srbija treba da postne demokratska država.

– Srbija je danas autorkratija. Vi ste uzurpirali svu vlast. Portparol ste svih institucija. Šta god vi potpišete onaj ko dođe posle vas ima pravo da ospori – naveo je Lutovac.

Vučić mu je replicirao da je od svih Srba u Crnoj Gori čuo sve suprotno od onoga što je Lutovac rekao.

– Spreman sam ad se izvinim ako mi ukažete šta ste uradili za naše ljude u Crnoj Gori -naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Lutovac mu nije pojasnio krilaticu standardi pre statusa.

– Oni o standardima govore u centralnoj Srbiji ne na Kosovu, jer su tu stvar rešili. Problem je moj legalitet i legitimitet i da li sam autokrata, dikator, majmun, đubre…- govrio je Vučić a neko mu je od poslanika dobacio „mafijaš“.

Na šta je Vučić rekao da dobacuje „onaj koji i pljeskavice kada je prodava, krao je na pljeskavicama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari