Lutovac: Kad nas ima puno, kordoni nam ne mogu ništa

Predsednik DS poručio okupljenima da moraju jedinstveno da se izbore za normalnu Srbiju

Ostavite komentar


  1. Kakav demokrata? „Kad nas ima puno kordoni nam ne mogu ništa“?! Eto doprinosa razvoju demokratije? Znači, ako neko skupi „puno“ niko mu ništa ne može?! A šta, gospodine Lutovac ako oni drugi skupe „punije“ pa izadju pred vas, kojima „kordoni ne mogu ništa“?! Ovakvim ponašanjem, koje je karakterističnije za nekadašnje radikale, takozvana DS, od koje je ostalo samo ime, samo bedni okvir i forma, oteraće od sebe i poslednje optimiste. Da li ste ljudi normalni i da li znate kuda srljate?

    1. Na žalost, vas „svesnih“ je „punije“ od onih „nesvesnih“ koji žele pristojnu i uredjenu državu. Vi ste se dugo, i predano, borili da od DS ostane samo „bedni okvir i forma“, i uspeli ste. Dobili ste radikalsku vlast koju i zaslužujete, pa se sada dobro uprite kako biste je i sačuvali.

      1. Vladimire, ako neko na silu provaljuje i uvodi horde neorganizovanog naroda u prostorije državne televizije, ne razmišljajući do čega sve, takav način „demokratije“, može da dovede, i to BAŠ NA DAN, kada bi Srbija trebala u miru i sa pijetetom da se seća pogroma nad srpskim življem na Kosovu i Metohiji i masovnim uništavanjem srpske kulturne baštine, za te i takve nikako se ne može i ne sme reći da su svesni. Isto bih komentarisao da na ovakav način traži „demokratiju“ bilo koja stranka ili bilo koji ljudi. Ne treba dozvoliti da nas, kao i toliko puta do sada, vodi strast kao i partijska i ideološka netrpeljivost. Voleo bih da nam kažete da li, ne samo u Srbiji već i svetu, ima ljudi, ima stranaka i naroda, koji bi želeo NEUREDJENU DRŽAVU?! Ko to želi neuredjenu državu u Srbiji? I zašto? Šta donosi ta neuredjena odnosno haotična država bilo kome? Da li je uredjena država država onih koji nose motornu testeru, oni koji lome, biju, guraju, da li su to oni koji hoće vlast ali ne na izborima već na ulici?! Nemojte molim Vas. Pa svi mi želimo da živimo u prostojnoj i uredjenoj državi. Nemojte to da prisvajate za sebe i svoje istomišljenike.

    2. Znači jedini problem je opozicija?
      Bez nje bi sve procvetalo? Da je ukinemo kako bi vodja mogao da bude jedini.

      1. Nije problem opozicija već način na koji oni, koje smo već jednom imali na ledjima, oni koji su nas već jednom jahali, pokušavaju da dodju na vlast ali, ne na izborima već putem puča, putem haosa i nekih novih „petodecembarskih revolucija“?! Ako je ovo opozicija gospodine Vroljube, onda nam se crno piše. Svima nama.

  2. Ispostovati demokratsku praksu demokratskog sveta i kako francuska policija reaguje kad je neko napadne ili kad krsi zakon tako neka reaguje i nasa.
    Niti manje niti vise.

  3. Ovo je narodni otpor prema vlasti u kojoj sede oni koji su unistili Srbiju i pretvorili je u nesto bezlicno, bez kicme i mozga, kako bi mogli da je unistavaju na zadovoljstvo njihovih stranih mentora. Otpor slobodno mislecih gradjana Srbije se pojacava i ocekuje se da se i gradjani iz drugih delova Srbije prikljuce sveopstem otporu koji je u Beogradu usao u fazu razresenja odgovornih za katastrofu i tragediju Srbije. Vise nije moguce ici nazad i odgovorni za postupke policije to moraju znati. Novi momenti u gradjanskom opravdanom protestu moraju da diktiraju nove i hitne akcije dgadjana Srbije i zato je sada vise nego ikad potrebna puna podrska svih koji su protiv korumpirane, kriminalne i unistavajuce prakse u vrhovima srpske vlasti i onima koji manipulisu gradjanskim zahtevima, za nitnu smenu svih odgovornih, kako bi Srbija konacno krenuli napred ka svojoj evropskoj buducnosti.

  4. Zorane,ako niste bot u dobrom delu bih se slozio sa Vama .MIslim da ne treba da se daju ovakve izjave i ne mislim samo na Lutovca i na ovu izjavu,nego uopste diskurs o moci okupljenih gradjana ima prizvuk jedne razularene rulje kojoj je ova tiranijska vlast dozlogrdila pa su sad „ zeljni osvete i krvi ” . Vise je to motiv ,prizor padajuce autoritarne vlasti,sto bi Nice rekao volja za moc ,nego sveopsta nepravda,obespravljenost i fasizam koji su prisutni .I ne vidim da lideri opozicije rade na tome da se protesti ne pretvore u razularenu rulju zednu krvi .

    1. Znate šta? Najlakše je nekoga omalovažiti tako što ćete ga nazvati „bot“ ili „sendvičar“?! Meni je to, da budem iskren, zaista ispod časti i te dve otrcane floskule smatram oružjem ili orudjem onih, koji u svom obrazovanju nisu odmakli dalje od obaveznog školovanja. Njima je jedini argument to. Da one koji misle drugačije nazovu „botom i sendvičarem“. Ja se nadam da Vi, ne spadate i ne činite deo ove polupismene bulumente, koja će, siguran sam, ponovo da se razočara.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.