Lutovac: Vučević će, kao i Ana Brnabić, samo sprovoditi Vučićevu volju 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će budući predsednik vlade Miloš Vučević biti poslušnik Aleksandra Vučića, kao što je to bila i Ana Brnabić.

Komentarišući odluku predsednika Vučića da mandat za sastavljanje nove vlade poveri predsedniku Srpske napredne stranke (SNS) Vučeviću, Lutovac je agenciji Beta kazao da je Vučeviću obećano mesto predsednika vlade još posle izbora 2020. godine.

„Vučić je tada rekao da će Brnabić biti na čelu vlade samo dve godine, a da će je naslediti Vučević. Između Brnabićke i Vučevića nema razlike u odnosu prema Vučiću. Oni će sprovoditi Vučićevu volju i u vladi i u skupštini“, kazao je Lutovac.

Rekao je da građani Srbije ne mogu da očekuju nikakve promene na bolje.

„Onoliko koliko je bilo kriminala i korupcije u vreme Ane Brnabić biće isto toliko i za mandata Vučevića. Onoliko koliko je bilo nezakonja ili gušenja medija i ljudskih sloboda za vreme prethodne premijerke biće i za vreme novog predsednika vlade“, istakao je Lutovac.

Predsednik DS je kazao da je problem što će Vučević postati predsednik vlade na osnovu pokradenih izbora.

„Vladanje na osnovu pokradenih izbora biće Vučevićev žig. On je došao u priliku da bude mandatar samo na osnovu nezapamćene krađe na decembarskim izborima“, zaključio je Lutovac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari