Maja Bobić u rukovodstvu Međunarodnog evropskog pokreta 1Foto: www.mc.rs

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) Maja Bobić izabrana je na skupštini Međunarodnog evropskog pokreta (MEP) u Briselu u najuže rukovodstvo te prestižne evropske organizacije, saopšteno je danas.

Na dvodnevnoj izbornoj skupštini Bobićevoj je poveren drugi mandat na mestu članice Izvršnog odbora MEP. Prethodno je na tu funkciju birana 2014. godine.

Izborom Maje Bobić čelnici najuticajnijih evropskih organizacija još jedanput su potvrdili značaj delovanja EPuS u evropskim okvirima. To predstavlja ogromno priznanje za naš dosadašnji rad, ali i veliku obavezu da i u godinama pred nama ostanemo dosledni promociji evropskoj vrednosti i definitivnom putu naše zemlje ka evropskoj porodici naroda.

Posebno nas raduje to što će Maja Bobić biti deo jednog od najmlađih rukovodstava u istoriji te panevropske organizacije, osnovane 1948. godine, navedeno je u saopštenje EUuS.

MEP danas okuplja 36 međunarodnih organizacija iz 30 evropskih zemalja, i u njenom okviru deluju kako organizacije civilnog društva, tako i predstavnici poslovnih zajednica, sindikata, univerziteta i lokalnih vlasti.

Ovo godine je na čelo MEP kao njegova predsednica, prvi put izabrana jedna žena, poslanica Evropskog parlamenta iz Bugarske, Eva Mejdel. Pored nje, izabrano je 6 potpredsednika i 12 članova Izvršnog odbora. Maju Bobić su za članicu Odbora predložili Evropski pokreti iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Nemačke i Belgije.

Evropski pokret u Srbiji punopravni je član mreže Međunarodnog evropskog pokreta od 1993. godine i uz još 74 evropske organizacije trudi se da doprinese promociji evropskih vrednosti zasnovanih na poštovanju osnovnih ljudskih prava, principa mira, slobode i solidarnosti.

Međunarodni evropski pokret već skoro 70 godina deluje kao istraživačka grupa, prateći za Evropu najrelevantnije aktivnosti i informišući javnost o njima, ali i kao grupa za pritisak u različitim sektorima i na različitim nivoima, posredstvom svojih članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari