Malinović: Ovoj vlasti ne treba dozvoliti da menja skupštinski jelovnik, a kamoli Ustav 1Foto: N1

„Ustavne promene su suviše važna stvar da bi se prepustile samo političkim akterima. Predloženi ustavni amandmani su loši, kontraproduktivni i sumnjive legalnosti i legitmnosti, ali i sa daleksožnim posledicama“, rekao je na konferenciji za novinare Đorđe Vukadinović, urednik Nove srpske političke misli, napominjući da referendum nije unapred izgubljena bitka i u slučaju masovnog odziva građana vlast bi morala poprilično da se potrudi da im referednum uspe.

Zato, kako je rekao, treba pozvati građane da masovno izađu 16. januara na referendum i zaokruže NE. ”Ništa nije gotovo, ništa nije beznačajno i nije svejedno”, rekao je Vukadinović.

Pored njega, konferenciji za novinare prisustvovali su novinar Srđan Škoro, advokat, Vladimir Terzić i general u penziji Sreto Malinović. Rečeno je da nije u pitanju neka nova koalicija, već da su se tu okupili ljudi različite dobi i različitog političkog ubeđenja, ali sa istim stavom da treba izaći na referendum koji je od velike važnosti za sve buduće referendumske odluke, pa i za moguću promenu preambule.

Advokat Terzić pozvao je građane da izađu masovno na referendum i zaokruže NE, dok je general Malinović ocenio da ovoj vlasti ne treba dozvoliti da menja skupštinski jelovnik, a kamoli Ustav.

Srđan Škoro upozorio je da ako sada prođu ovi ustavni amandmani, sutradan će vlast ponudii glasanje o izlasku Kosova iz Srbije. Prema njegovim rečima obrazloženje opzicije da je referendum raspislala nelegitimna skupština nije dobro, jer nelegitimni organi raspisuju i izbore na koje će oni izaći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari