Mandatarka Brnabić nije oborila Vučićev rekord: Koliko su trajali govori nekadašnjih mandatara? 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Trostruka manatarka Ana Brnabić na sreću opozicionih poslanika nije verovatno smela ali ni htela da obori rekord u dužini premijerskog ekspozea iz 2016, koji drži Aleksandar Vučić.

Njen ovogodišnji ekpsoze imao je skromnih 76 strana koji je pročitala za oko sat i po vremena dok je dužina ekspozea od pre dve godine bila samo 47 stranica. Puna elana za vođenje prvog kabineta Brnabić je svoj prvi program napisala na 104 strane.

Ipak nenadmašan u svemu pa i u tome, Vučić je za svoju drugu vladu 2016. napisao čak 450 strana, a iznošenje skraćene verzije od 260 strana trajalo je oko šest sati rekordno u odnosu na predstavljanje programa svih vlada od demokratskih promena naovamo.

https://www.danas.rs/vesti/politika/ana-brnabic-brani-ekspoze-u-skupstini-marinika-tepic-trazi-da-ne-vredja-opoziciju/

Zbog dužine izlaganja opozicija je negodovala, a ponajviše lider SRS Vojislav Šešelj koji je rekao da će mu za slušanje tako dugačkog govora trebati pelene.

Vučić je 2014. program svoje prve Vlade izlagao tri sata.

Najkraće izlaganje ekpozea drži Zoran Živković, nekadašnji lider Nove stranke, koji je program vlade 2003. izlagao dvadesetak minuta za vladu naslednicu Đinđićeve vlade. Odmah iza njega sledi Mirko Cvetković i njegovo izlaganje od oko 35 minuta za program kabineta iz 2008. godine.

Nešto duži bio je Zoran Đinđić koji je Vladu 2001. predstavljao 45 minuta.

Mandatarka Brnabić nije oborila Vučićev rekord: Koliko su trajali govori nekadašnjih mandatara? 2
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/zorana-mihajlovic-bice-mi-lakse-da-ne-gledam-neke-ljudi-koji-koriste-stranku-kao-dzuboks-za-bahacanje/

Treće plasirani po trajanju ekspozea od demokratskih promena naovamo je Ivica Dačić. Prioritete Vlade je 2012. izneo u sat vremena.

Najopširniji posle Vučića ekspoze Vojislava Koštunice iz 2007. i trajao je oko sat i po.

https://www.danas.rs/vesti/politika/sta-je-u-parlamentu-procitala-ana-brnabic/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari