Manojlović (DS): Tužilaštvo mora da reaguje na targetiranje Čongradin, Pantića i Sejdinovića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

„Kao novinarka i buduća narodna poslanica, ali pre svega kao čovek, snažno osuđujem uvrede i pretnje koje je Vladimir Đukanović, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik uputio novinaru Vremena, Nedimu Sejdinoviću,“ izjavila je danas Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke.

Kvalifikujući Sejdinovića kao srbomrsca, visokopozicionirani predstavnici Srpske napredne stranke, kako navodi Manojlović, ponovo crtaju mete na leđa ljudi koji se novinarskim perom, istinom i argumentima bore protiv svojevolje režima.

Prema njenom mišljenju, nije slučajnost da pretnje Nedimu Sejdinoviću dolaze samo par dana posle uvreda na račun novinarke Snežane Čongradin i sportskog novinara Milojka Pantića.

„Kada pretnje novinarima iznosi jedan preko noći uspešan advokat i kandidat za stečajnog upravnika posrnulog pravosuđa, one se moraju shvatiti krajnje ozbiljno“, ističe Tatjana Manojlović, ocenjujući da je snažna osuda takvog ciljanog targetiranja i solidarnost sa napadnutim novinarima najsnažnija odbrana onih koji su označeni kao mete.

„U zemlji koja ima veoma bolno iskustvo sa tragičnim ubistvima Slavka Ćuruvije, Olivera Ivanovića i Zorana Đinđića, kojima su pred ubistvo pretili radikalni naprednjaci, tužilaštvo mora reagovati na ovakav govor mržnje i targetiranje Snežane Čongradanin, Milojka Pantića i Nedima Sejdinovića,“ upozorava Tatjana Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari