Manojlović (DS): Tužilaštvo mora da reaguje na targetiranje Čongradin, Pantića i Sejdinovića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da se pretnjama koje je član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i narodni poslanik Vladimir Đukanović uputio novinaru Vremena Nedimu Sejdinoviću, koga je kvalifikovao kao „srbomrsca“, „ponovo crtaju mete na leđa ljudi koji se novinarskim perom, istinom i argumentima bore protiv svojevolje režima“.

Manojlović je u pisanoj izjavi pozvala tužilaštvo da povodom toga reaguje, kao i povodom pretnji Snežani Čongradin i Milojku Pantiću.

„Nije slučajnost da pretnje Nedimu Sejdinoviću dolaze samo par dana posle uvreda na račun novinarke Snežane Čongradin i sportskog novinara Milojka Pantića. Kada pretnje novinarima iznosi jedan preko noći uspešan advokat i kandidat za stečajnog upravnika posrnulog pravosuđa, one se moraju shvatiti krajnje ozbiljno“, rekla je Manojlović.

Istakla je da je „snažna osuda takvog ciljanog targetiranja i solidarnost sa napadnutim novinarima najsnažnija odbrana onih koji su označeni kao mete“.

„U zemlji koja ima veoma bolno iskustvo sa tragičnim ubistvima Slavka Ćuruvije, Olivera Ivanovića i Zorana Đinđića, kojima su pred ubistvo pretili radikalni naprednjaci, tužilaštvo mora reagovati na ovakav govor mržnje i targetiranje Snežane Čongradanin, Milojka Pantića i Nedima Sejdinovića“, upozorila je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari