"Posle ćete se vratiti da plačete na našem ramenu": Kako Saracin vidi odlučnost Zapadnog Balkana da ide evropskim putem? 1foto: Belgrade Security Conference

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas u Beogradu da su države regiona Zapadni Balkan odlučile da idu evropskim putem, ali nisu prestale da „gledaju“ druge dok im reforme stoje u mestu.

„Mi, kao majka Evropa, pokušavamo da izbegnemo da se region ‘zaljubi’ u neki od tih drugih puteva, jer će se onda vratiti da plače na našem ramenu“, izjavio je on drugog dana Beogradske bezbednosne konferencije (BSC).

Saracin je u panelu „Zapadni Balkan u globalnom (ne)redu“ rekao da se EU i Zapadni Balkan sada već vrlo dobro poznaju i da region zna da rešenja koje blok od 27 država nudi nisu magična niti deluju preko noći.

„Države regiona i dalje stoje u mestu po reformama, veoma zauzete krizama koje se dešavaju i na neki način se klade da će se velike stvari desiti preko noći“, rekao je on i dodao da nije siguran da će to desiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari