Marinika Tepić: Dajte pauzu, nemojte se igrati sa državom 1Printskrin RTS

Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni i potpredsednica SSP, zatražila je pauzu na sednici Narodne skupštine, rekavši da su poslanici taoci krize vlasti i svađe u vladajućoj koaliciji SPS i SNS.

Tepić je konstatovala da se raspravlja o pravosudnim zakonima, a da nije prisutna sednici Maja Popović, ministarka pravde, da je tu, samo Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije.

Dajte pauzu, nemojte se igrati sa državom, rekla je Tepić dodajući da je rasprava na nešto ličila, samo u prisustvu resorne ministarke, te da su pravosudne reforme vrlo važne.

Naopako, ako nas prebrojavate da li smo izašli da nešto pojedemo, rekla je Tepić odgovarajući poslanicima većine, koji stalno prebacuju opoziciji da nisu u stali zato što su ostali za ručak.

Tepić je rekla da rasprava zbog važnosti dnevnog reda i truda opozicionih poslanika da predlože svoje amandmane treba da sačeka povratak ministarke Popović.

Kako je rekao ministar Tomislav Momirović medijima ranije, nešto posle podneva trebalo je da se održi sastanak predsednika Srbije i SNS sa ministrima iz ove stranke, a povodom zaključka sa sednice rukovodstva od juče da Aleksandra Vučića koalicioni partner SPS Ivice Dačića nije dovoljno podržao na sednici o Kosovu prošle sedmice.

Mediji pominju i odluku da se ide na vanredne izbore na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari