Marinika Tepić: Neka Vučić kaže datum, ili bar mesec održavanja izbora 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Stranka slobode i pravde već mesecima govori da su neophodni i vanredni parlamentarni izbori, a vanredne beogradske tražimo godinu dana“, kaže za Danas Marinika Tepić, potpredsednica SSP, reagujući na Vučićev izjavu da će parlamentarni i beogradski izbori biti raspisani kada to opozicija bude tražila.

Ona podseća da je predsednik SSP, Dragan Đilas i pre četiri dana pozvao Aleksandra Vučića da kaže datum održavanja i jednih i drugih, svejedno da li na jesen ili zimu.

„Samo neka kaže datum, ili bar mesec izbora“m navodi Tepićeva i dodaje da u ovakoj političkoj krizi, dok je ceo sistem uzurpiran, pravosuđe instrumentalizovano, sve stagnira ili nazaduje, a uspevajedino korupcija i partijski parazitizam, građani moraju da se izjasne.

„Građani moraju da se izjasne o svemu što se dešava i što svojim očima vide, kao i da definitivno donesemo odluku hoćemo li da budemo deo Evrope, ili nastavljamo da idemo na drugu stranu“, poručuje Marinika Tepić.

Predsednik Srbije je, da podsetimo, gostujući na RTS-u najavio da će vanredni parlamentarni i beogradski izbori biti održani kada ih opozicija zatraži.

Naveo je da lideru opozicione Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu nije obećao kada će izbori biti održani, već da je najavio da će biti održani kada ih opozicija zatraži.

„Mislim da je to fer. Morate da poštujete svoje političke protivnike“, naveo je predsednik Srbije i dodao da izbori ne mogu biti održani na leto, ali da je moguće da se održe na jesen ili zimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari