MARINIKA TEPIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić poručila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne bi imao ni 25 odsto podrške građana ako bi se sklonio iz medija samo mesec dana i pustio opoziciju da ima ono što je on imao kada je bio opozicija.

Ona je u izjavi portalu Nova.rs reagovala na to što ju je Vučić danas spominjao na konferenciji za novinare, kada je rekao da su u vreme vlasti „njenog šefa i nje svi mediji bili pod njihovom kontrolom“ i nazvao je političkim veteranom.

Tepić mu je poručila da razume njegovu nervozu, jer Vučić „nikako da napravi pokret koji dugo najavljuje“.

„Nećete preći 25 odsto na izborima u Srbiji ni sa kupovinom glasova i pritiscima na birače koje redovno sprovodite. Brišući iz pamćenja svoju ružnu prošlost, očigledno ste izbrisali i to da ste neprekidno bili na svim medijima“, kazala je Tepić.

Ona je istakla da je Vučić kao drugi čovek opozicione stranke gostovao u Dnevniku Radio-televizije Srbije i redovno bio na Pinku, B92 i TV Prva, ali da je jedina razlika što danas u Dnevniku njegovo gostovanje traje duže od trajanja dnevnika.

Predložila mu je da prihvati preporuke ODIHR, Evropske komisije, Evropskog parlamenta o izbornim uslovima i evropskim vrednostima za koje kaže da se zalaže – ako sme, pa da se onda vidi koga građani zaista podržavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari