Đurić o konferenciji u Vašingtonu: Skrećemo pažnju svetske javnosti na kršenje ljudskih prava Srba na KiM 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je iz Vašingtona, pred početak, kako je naveo, „istorijske, prve konferencije o Kosovu i Metohiji“, da se danas u prestonici SAD okupljaju srpski iseljenici, sunarodnici i američki prijatelji kako bi zajednički pozvali na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na KiM.

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u SAD, u Vašingtonu se danas prvi put održava posebna konferencija posvećena Kosovu i Metohiji, pod nazivom “Molitva za mir, stabilnost i pravdu”. Konferencija predstavlja inicijativu ambasade koja ima za cilj da srpsku zajednicu u Americi pokrene na podršku Srbima na Kosovu o Metohiji, ali i da američkoj javnosti i srpskoj dijaspori u SAD skrene pažnju na zabrinjavajuću eskalaciju nasilja, političku i policijsku represiju i kršenje osnovnih ljudskih prava sa kojima se Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno suočavaju. iji svakodnevno suočavaju.

“U času kada je, ne našom krivicom, mir poljuljan u našem regionu, pa i čitavom svetu, mi okupljamo naše iseljenike, sunarodnike i američke prijatelje, da stupimo u konkretno delovanje i pozovemo na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na Kosovu i Metohiji”, naveo je Đurić na društvenoj mreži “X”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari