Marković: Nek SPS izađe samostalno na lokalne izbore ako može 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Dragan Marković Palma tvrdi da ga je pozvao koalicioni partner Ivica Dačić i rekao mu da niko od socijalista nije na sednicama SPS izrazio nezadovoljstvo procentom poslaničkih mandata koje unutar koalicije ima Markovićeva Jedinstvena Srbija. Marković je ovim reagovao na navode dnevnog tabloida Kurir da su Dačićevi socijalisti nezadovoljni time što je u Jagodini na parlamentarnim izborima koalicija SPS i JS osvojila oko 5.000 glasova, dok su na lokalnim, na zajedničkoj listi sa SNS dobili više od 18.000.

Prema pisanju Kurira, iako se pokazalo da nije pridobio toliku podršku za parlamentarnu listu, Marković je uzeo veliki broj poslaničkih mandata.

„Socijalistima smeta što je JS dobio toliki broj mandata, čak osam, a prema broju glasova, koji je osvojio na parlamentarnim izborima, ne bi mogao da dobije ni jednog… Računice pokazuju da jedan poslanik vredi više od 13.000 glasova, ako uzmemo u obzir da je na izborima 2020. glaslalo ukupno 3,3 miliona građana, a u parlamentu je 250 poslanika“.

„Ne samo što nam ne donosi glasove, nego nam i pravi štetu nekim svojim nastupima, a setite se i afere i prašine koja se oko njega podigla pre nekoliko meseci. Šta će nam to“, rekao je navodni izbor tabloida iz SPS, aludirajući na to što je Markoviću u javnosti od strane članica opozicione Stranke slobode i pravde stavljano na teret zlostavljanje devojaka u Jagodini.

Zanimljivo je da je neposredno uoči objavljivanja teksta u Kuriru, na mreži Tviter objavljeno i da su socijalisti održali sastanak partijskog rukovodstva.

“Posle natpisa u nekim medijima da ima u SPS nekih koji su navodno nezadovoljni što, kao je pisalo “Jedinstvena Srbija ima navodno veliki procenat unutar koalicije SPS – JS”, pozvao me Ivica Dačić i rekao mi da to nije tačno i da njemu nije poznato da je bilo ko iz SPS to rekao, niti na Glavnom odboru, niti na Predsedništvu SPS. Ivica Dačić i ja imamo veoma dobru saradnju i veoma dobra je saradnja između dve partije”, navodi se u pisanoj izjavi Dragana Markovića, koje je medijima dostavila Skupština Jagodine, a u kojoj se prenosi šta je on rekao za TV Pink.

“Pozvao me i Žarko Obradović i rekao mi je da to nije istina. Ja ću predložiti Ivici Dačiću da SPS i Jedinstvena Srbija potpišu jedan sporazum o saradnji, kako bi svima bilo jasno u kakvom su odnosu ove dve partije”, kaže Marković.

Ja mislim da to o navodnom nezadovoljstvu u SPS nije rekao niko iz SPS, mada SPS je velika partija i možda neko ima takvo mišljenje, kao što i u Jedinstvenoj Srbiji neki su mišljenja da samostalno mogu izaći na lokalne izbore. Ivica Dačić i ja smo se dogovorili i ako oni na lokalnom nivou smatraju da samostalno mogu da postignu rezultat neka izađu samostalno. Tako je Jedinstvena Srbija izašla samostalno u 18 gradova i opština i u 14 smo samostalno prešli cenzus. Recimo u Leskovcu gde ima 120 000 stanovnika Jedinstvena Srbija je samostalno dobila 9 posto glasova podrške, u Vranju gde ima 85 000 stanovnika Jedinstvena Srbija je samostalno dobila preko 9 posto podrške građana na lokalnim izborima“, tvrdi Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari