Marković: Samo proaktivnim delovanjem svih možemo vratiti osećaj sigurnosti kod građana 1Dragan Marković Markoni Foto: Privatna arhiva

Jako je važno da se svi zapitamo najpre kao članovi društva kako svojim ponašanjem možemo da utičemo da se ovakve stvari ne ponavljaju i koliko smo mogli da uradimo da sprečimo ovakve nemile događaje, rekao je danas poslanik PUPS – Solidarnost i pravda Dragan Marković-Markoni.

On je, govoreći o Skupštini Srbije o svemu što se desilo rekao kako su pre svih zakazali porodica, škola, zajednica, svi mi kao društvo, „budući da nismo uočili potencijalni problem“.

„Ali zato svi moramo zajedno da radimo na rešavanju. Verujem da i u sektoru bezbednosti postavljaju ista pitanja, kako i na koji način unaprediti sistem zaštite i uskladiti ga sa rizicima i pretnjama koje nosi savremeno doba. Ja sam svoju profesionalni karijeru proveo u službi bezbednosti i policiji. Učestvovao sam u borbi protiv najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima. Između ostalog, vodio sam neke od istraga, gde smo se suočavali sa najbrutalnijim krivičnim delima. Uprkos tome, i takvom iskustvu, ja i posle tri nedelje od ovih nemilih događaja ne mogu da shvatim brutalnost i monstruoznost prilikom izvršenja ovih ubistva“, naveo je Marković.

On je dodao i da ne treba politički zloupotrebljavati ove tragedije. kao i da političko prepucavanje o odgovornosti neće rešiti probleme koji su evidentni.

Predložene mere Vlade Srbije, kako se navodi u saopštenju PUPS, daju efekte ka smanjenju količine oružja prisutnog kod građana i boljem uspostavljanju kontrole nad tim ko sve može da poseduje oružje, a posebno – ko ne može.

„Mislim da svi treba da budemo konstruktivni u pronalasku rešenja i to na nivou kompletnog društva, kako bi se slične tragedije sprečile u budućnosti. Samo proaktivnim delovanjem svih nas, možemo da vratimo osećaj sigurnosti kod građana Srbije, koji su nas i izabrali na ove funkcije. Samo na taj način se to poverenje građana i može opravdati“, istakao je Dragan Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari