Predrag Marsenic DSSfoto: Promo

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić izjavio je da danas u Srbiji postoji potpuno pogrešan sistem vrednosti i da su deci idoli Kristijan Golubović, kriminalci i prostitutke.

On je gostujući na Javnom servisu RTS, rekao da je potrebno učiniti sve da se tragedije koje su pogodile Srbiju pre par nedelja, više nikada ne ponove, prenosi u saopštenju informativna služba Novog DSS.

Marsenić je dodao da se Novi DSS povodom tragedija nije oglašavao, smatrajući da bilo kakva vrsta političkih izjava u ovom trenutku nije dobra.

Potpredsednik Novog DSS-a je istakao da je nezadovoljstvo koje se pojavilo u narodu ovih dana potpuno opravdano i da su ljudi izašli na ulice jer su zabrinuti za budućnost zemlje i budućnost svoje dece.

„Svi to zajedno moramo nekako da popravimo i da izbacimo vrlo lošu situaciju koju imamo u društvu, a to je jedan sistem potpuno pogrešnih vrednosti koji je ovde jako dugo na delu. Naša deca imaju idole u ljudima poput Kristijana Golubovića, u kriminalcima i prostitutkama“, naveo je Marsenić.

Prema njegovim rečima, i prethodnih godina je u Srbiji bila velika količina naoružanja, zemlja je bila pod sankcijama i u ratu, ali se ništa slično poput onog u školi na Vračaru nije dešavalo.

„Nije se dešavalo jer je ta generacija dece odrastala u kakvom-takvom sistemu, sistemu pozitivnih vrednosti, koji nije bio najbolji, ali je ipak bio neki sistem – bolji od ovoga danas. U tom sistemu idoli nisu bili kriminalci i prostitutke, idoli su bili sportisti, naučnici i književnici. Mislim da treba da se vratimo na neki takav model“, istakao je potpredsednik Novog DSS-a.

On smatra da svi zajedno treba da uradimo mnogo više i da retorika u čitavom društvu, ali posebno ona koju vlast koristi, nije nešto čime treba da se dičimo.

„Bez obzira na sve to, i dalje mislim da možemo da pohvalimo akciju skupljanja nelegalnog naoružanja. Mislim da je to bila potpuno logična odluka vlasti i nešto sa čime treba da se nastavi na nekom stalnom nivou“, kaže Marsenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari