Martinović čestitao Atlagiću na intelektualnoj hrabrosti da kaže istinu 1Foto: (1.) Medija centar / (2.) Fonet

„Jadno i bedno je ono društvo koje bi kreirala ova moralna gromada makar se zvala Bjelogrlić. Neću da se bavim čovekom koji je rekao da se ne odlazi iz zemlje zbog siromaštva već zbog primitivizma. Ima logike onda da brani one koji kažu da im je otadžbina tamo gde im je dobro”, rekao je večeras u Skupštini Srbije poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić.

Do reakcije je došlo tokom rasprave o izveštajima nezavisnih regulatornih tela, dan nakon što je glumac Bjelogrlić ocenio da je on sramota, a Seka Sablić ponos nacije.

Atlagić je pozvao Bjelogrlića da ispuni obećanje da će napustiti Srbiju ako propadnu protesti 1 od 5 miliona, podsećajući ga da su protesti propali.

On je naveo i da bi glumcem trebalo da se pozabavi policija zbog toga što se, kako je rekao, moglo čuti da ga dovode u vezu sa mitom i korupcijom.

Da Atlagić nije usamljen i da ima punu podršku najbrojnijeg poslaničkog kluba Srpske napredne stranke čulo se pred kraj rasprave.

Vladimir Orlić, naprednjak i potpredsednik parlamenta rekao da je “za najobičnije bednike Atlagić apartid hulja, a da je parlament štala, a poslanici balega koja se godinama ne čisti“.

„Da li je to odnos prema narodnim institucijama i narodnim predstavnicima. Ovo je vaše ogledalo i ako neko ponižava ovaj parlament to ste vi sami. Samo zato što vam je Aleksandar Vučić trn u oku, jer je on neprobojna prepreka za vaše nenormalne ambicije i želju da se ponovo vratite na vlast, da harate i pustošite i punite svoje džepove, da brat Gojko ponovo ima 29 ili 35 nekretnina“, naveo je Orlić, dodajući da se nekima ne dopada Narodna skupština jer je izabrana na demokratskim izborima i zato što je OEBS rekao da su izbori održani efikasno i da su učesnici izbora mogli da sprovode kamanju.

Martinović čestitao Atlagiću na intelektualnoj hrabrosti da kaže istinu 2

Orlić je ocenio i da se opozicija nada bilo kakvoj nesreći u Srbiji da bi mogla da se vrati, ali, kako je rekao, neće moći dok je podrške Vučiću.

„Mi smo zakletvu položili da služimo istini i pravdi, a ta je istina na našoj strani i strani hrabrih ljudi poput Marka Atlagića “ , rekao je Orlić, a na to se nadovezao i Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS, napominjući da je iz Atlagićev govor o Jelisaveti Seki Sablić, od pre neki dan izvučen iz konteksta.

„Mislite da je slučajna kampanja protiv Atlagića. Crvena nit koja se provlači kroz N1, Danas, NIN-a izjave Bjelogrlića, Đilasa, Čedomira Petrovića, Seke Sablić je da su Srbi krivi za raspad bivše Jugoslavije i da treba da ispaštaju do sudnjeg dana zajedno sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji pokušavamo da Srbiju izvučemo iz blata u koji su je uveli Đilas, i svi oni pripadnici političke, kulturne i druge kvazi elite. Vama gospodine Atlagiću želim da čestitam na intetektualnoj hrabristi da kažete sve ono što ste rekli pre nekoliko dana, ali da čestitam i mladim kolegama iz poslaničke grupe jer su razobličili medijsku strahovladu Dragana Đilasa , koji nije u parlamentu, ali upravlja medijima“, poručio je Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.