Martinović: Poslanici vlasti ostaju u Skupštini da bi je čuvali 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović (Arhiva)

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas će poslanici vlasti ostati u Domu Narodne Skupštine i da će je čuvati od onih koji bi hteli da „nasiljem, pretnjama i ucenama da preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji“.

On je novinarima u Domu Narodne Skupštine kazao da su poslanici vlasti to obećali juče i da će obećanje ispuniti.

„Bićemo ovde sve dok to bude potrebno. Čuvaćemo ovaj hram demokratije od tajkuna Đilasa i Jeremića, ali i od fašističkog vođe Obradovića zato što smatramo da je važno da se poštuje izborna volja građana“, poručio je Martinović.

Martinović je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije poručio da će poslanici vlasti i dalje „biti njihovi pouzdani partneri u borbi za pristojnu Srbiju“.

Prema njegovim rečima, poslanik Demokratske stranke Balša Božović želi da priča o tome što su policajci ušli u Skupštinu da bi skrenuo pažnju sa „fijaska“ koji je doživeo protest opozicije.

„Oni ne žele da pričaju o tome da je njihov dugo najavljivani i nikad do sad viđeni skup doživeo potpuni fijasko, nego zašto je policiija pristuna“, rekao je Martinović.

On je kazao da je više Srba krenulo iz Leposavića na miting 19. aprila nego što se skupilo „opozicionara ispred“ zgrade Skupštine Srbije.

Policija u pripravnosti u Skupštini

Martinović: Poslanici vlasti ostaju u Skupštini da bi je čuvali 2
Foto: M. R. Milenković

Grupa podanika SNS okupila se u informativnoj službi Parlamenta kako bi sa prozora svojim očima vidi koliko se ljudi okupilo ispred zdanja na Trgu Nikole Pašića. Njihova konstatacija je bila „malo ih je, kao što smo i očekivali“.