Portparol stranke Vojvođani Marton: Otkud SVM-u toliko glasova u centralnoj Srbiji 1foto (BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIĆ/DS)

Portparol stranke Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton postavio je večeras pitanje kako je moguće da je u mestima u centralnoj Srbiji u kojima gotovo i da nema Mađara stranka Savez vojvođanskih Mađara (SVM) dobila puno više glasova od broja građana te nacionalnosti.

„Interesantni su rezultati Vučić-Orbanovog SVM u opštinama južne, istočne Srbije, Šumadije, Sandžaka… Odakle toliko glasova a Mađara jedva i da ima“, upitao je Marton na društvenoj mreži X.


Naveo je da je SVM u Vladičinom Hanu dobio 35 glasova iako tamo žive dva Mađara po popisu stanovništva iz 2022. godine, zatim u Vranju, gde živi sedam Mađara, a SVM je osvojio 92 glasa, u Leskovcu, gde živi 14 Mađara SVM je osvojio 116 glasova.

Naveo je da su slični rezultati beleženi i u Vlasotincu, Pirotu, Prokuplju, Kuršumliji, Žitorađi, Svrljigu, Aleksincu, pojedinim niškim opštinama, Sokobanji, Knjaževcu, Zaječaru, Boru, Petrovcu na Mlavi, Požarevcu, Smederevu, Velikoj Plani, Trsteniku, Kruševcu 108, Aleksandrovcu, Novom Pazaru 25, Kraljevu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Priboju, Užicu, Paraćinu, Jagodini, Despotovcu, Topoli, Kragujevcu, Kniću, Valjevu, Šapcu, Loznici, Bogatiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari