Mediji: Vučić na sednici SNS poručio da su ostali sami i odredio mesec za vanredne izbore, nezadovoljan odnosom SPS-a 1Foto: prinscreen / RTS

„Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni zapada, ni SPS, ni lažnih desničara“, rekao je na današnjoj sednici vrha Srpske napredne stranke njen predsednik Aleksandar Vučić, po pisanju prorežimskih medija.

Kako portal Pinka piše, izbori će biti u septembru ove godine, a Vučić će biti kandidat za premijera, navodno je potvrđeno ovom portalu u vrhu SNS.

Nagoveštaj potpune promene aktuelne političke panorame u državi nastao je tokom sumiranja nedavne sednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji. Šef države i vođa najjače političke opcije u Srbiji kazao je da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao – narod, prenosi Kosovo Online pisanje Novosti.

„Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodovore svima“, preneli su prorežimskim medijima navodno izvori iz SNS.

Predsednik Srbije takođe je naveo, pišu, i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa“.

Vučić je, takođe, rekao i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa“, piše Pink.

„Novosti“ prenose i reči predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, koji se oglasio nakon današnjeg sastanka vrha ove stranke.

– Pošto Socijalistička partija Srbije nastavlja svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja ološu iz opozicije, obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu, rekao je Glišić.

Naveo je da nije Vučić potpisao Briselski sporazum, ali da jeste, kaže, najzaslužniji za povlačenje priznanja Kosova što ste sebi kao zaslugu pripisivali sve ovo vreme.

– Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca – dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice! – naveo je Glišić, prenose „Novosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari