Vučić održao sastanak s najužim krugom saradnika: "Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara" 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je „spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora“, prenelo je više provladinih medija.

„Raspisaću sve izbore, sit sam svih prevara, spreman sam i da poginem, uopšte se ne plašim! Evo, čekam te kukavice da dođu da me ubiju, ali nikada im neću prepustiti vlast bez izbora“, rekao je Vučić.

Mediji, među kojima su Informer i Večernje novosti, navode da će Vučić u četvrtak, na sednici Vlade na koju je pozvan, objaviti „sudbinski važnu odluku koja će odrediti budućnost zemlje i građana“, a pominje se raspisivanje izbora ili promene u vladi.

Širom Srbije se pet nedelja unazad održavaju protesti „Srbija protiv nasilja“, kao odgovor na dva masovna zločina u kojima je ubijeno 18 osoba.

Najmasovnija okupljanja su u Beogradu gde svakog petka ili subote šeta više desetina hiljada ljudi.

Zahtevi protesta su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, smena Saveta REM-a, ukidanje rijaliti programa u kojima se promoviše nasilje, oduzimanje dozvola za nacinalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i smena rukovodstva RTS-a.

Jedini zahtev sa početka koji je do sada ispunjen je ostavka ministra prosvete Branka Ružića.

Vučić je više puta izjavio da je rijaliti program na Pinku ukinut, mada se on i dalje emituje, a ponovio je i da nikada neće smeniti Gašića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari