Zamenik generalnog direktora PTT Srbije Miloš Miščević, jedan od privedenih zbog predizborne manipulacije u Boru, ima i funkcije predsednika Opštinskog odbora DS Stari Grad u Beogradu i predsednika Upravnog odbora Poštanske štedionice, a javnosti je postao poznat kao kao nekadašnji prvi čovek UO Mobtela.

S druge strane, u Demokratskoj stranci izričito poručuju da nemaju nikakve veze sa spornim zbivanjima uoči nedavnih vanrednih izbora u Boru. Boru.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija ima interes da se ovaj slučaj do kraja rasvetli.

– Pored toga što su ranije podnete krivične prijave protiv direktorke pošte i dve osobe u Boru, policija je na informativni razgovor privela još dva lica, a jedno od njih je i zamenik direktora PTT. Uzeti su i njihovi iskazi i oni će danas biti predati nadležnom tužilaštvu – kazao je Dačić novinarima posle otvaranja novih prostorija Opštinske uprave u Beloj Palanci.

Komentarišući najavljeni, pa otkazan, „štrajk glađu i žeđu“ Aleksandra Vučića, Dačić je ocenio da „ima mnogo težih problema od perifernih i benignih stvari kao što je pitanje lažnih uplatnica u Boru“, da to „apsolutno ne zaslužuje da mu se posvećuje tolika pažnja“, kao i da je pitanje lažnih uplatnica ''velika glupost“, zbog koje svi koji su za to odgovorni treba da budu kažnjeni.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke, odustao je juče od najavljenog štrajka glađu zbog toga što su uhapšene osobe osumnjičene za distribuciju lažnih uplatnica te stranke. On je poručio nadležnim organima da će „pratiti šta rade po pitanju izborne krađe u Boru i da im neće dozvoliti da se igraju sa građanima Srbije“. Ispred zgrade Vlade Srbije, gde je planirao da započne štrajk glađu, Vučić je rekao novinarima da, „iako je hapšenje obavljeno u minut do 12, ono predstavlja pobedu cele Srbije i svih normalnih i pristojnih građana“. Naveo je i da je među uhapšenima jedan za koga je i SNS sumnjala da je umešan u distribuciju lažnih uplatnica.

Pripadnici MUP Srbije priveli su na informativni razgovor Petra Komnenovića iz Beograda, lice za koje postoji sumnja da je organizovalo distribuciju lažnih uplatnica u Boru, i Miloša Miščevića, drugog čoveka PTT. Ranije su podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja protiv direktorke pošte u Boru Suzane Stojanović i Nemanje Nikolića i Dragana Terzića.

U pismu koje je elektronskom poštom stiglo na adresu centrale SNS, a koje je potpisano sa „zaposleni u JP PTT Srbije“, navedeno je da je „glavni nalogodavac“ distribucije lažnih uplatnica bio Miščević. Tvrdi se da je lično on izdao nalog Stojanovićevoj, koja ga je „nevoljno poslušala“, a da „dokaze za tu komunikaciju nadležni organi mogu naći u listingu i sadržaju telefonskih razgovora između gospodina Miščevića i direktorke iz Bora, Suzane Stojanović“.

– Ako se sećate, DS je prva stranka vladajuće koalicije koja se zalagala da se otkriju počinioci distribucije lažnih uplatnica. MI želimo da pokažemo da je Srbija pravna država u kojoj neće biti pošteđenih i u kojoj će pojedinci odgovarati za ono što su učinili. U proteklih dvadeset godina koliko naša stranka postoji, nikada se nismo bavili izbornim krađama i mahinacijama. Zato ni sada nećemo dozvoliti bilo kome da se naše ime prlja i da se naše izborne pobede dovode u pitanje – istakla je za Danas portparolka DS Jelena Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari