Merkel pokušava da ublaži Vučićevu ljutnju zbog taksi

Diplomate o javnoj pohvali nemačke kancelarke na račun Srbije za ostvareni ekonomski rast

Ostavite komentar


  1. Progutaj ti to Aco …
    To je za tvoje dobro …volis vlast, je’l da?
    (Pa, obecao si nam!)
    To ti je tek 9 put, nece boleti kao ni prethodnih 8!
    Iskukaces se posle na Pinku, reci svojim Mamlazima kako ih ‘volis i stradas za njih’ … i bice ti bolje!
    ‘Ajde nazad na pregovore, dosta si nam se kocoperio, dali smo ti nekoliko meseci za to …
    Ne pravi vise budalu od sebe …
    Znas da nemas izbora!

  2. re: Nemačka kancelarka Angela Merkel je svesna ljutnje zvaničnog Beograda, predvođenog predsednikom Aleksandrom Vučićem, na Zapad, zbog činjenice da ni Berlin ni Pariz nisu dovoljno „pritisli“ Prištinu da ukine takse na robu iz Srbije, pa nastoji da ublaži situaciju i na neki način da ohrabri Srbiju, tvrde za Danas nezvanično izvori iz diplomatskih krugova, komentarišući jučerašnju javnu pohvalu Merkel na račun naše države.

    SIMBIOZA: Na sličan način je postepeno od premijera Aleksandar Vućić postao presednik Srbije, a na gore naveden način je, da bi ostao na vlasti, danas spreman na sve ustupke.

  3. Ajme meni koga ste našli da analizira i komentariše A. Merkel, odnosno stav i ocenu Nemačke.
    Pa jedan nesrećnik reče: „… samo potvrđuje da čak i nemačka kancelarka može biti žrtva lažnih vesti i propagande“.
    Neverovatno. Pa od kuda vam hrabrost da objavite ovakav prostakluk. Možete li, molim vas, da zamislite neki veći prostakluk i političku površnost. Beda naša neizmerna.
    Ja mislim da će se teško naći primer da se ikada za Nemačku moglo reći „da nezna šta priča“. Danas-u, zapitatjte se šta radite.

  4. Канцеларка Немачке,поштована госпођа Меркел,требала би да донесе бар једну једину оригиналну књигу од великог Гетеа и да поклони Српској Народној Библиотеци у Београду,затим да се прошета до Косанчичевог Венца и да обиђе место на коме су уништени културни писани Српски споменици а затим да оде у Крагујевац на комеморацију страљаним ђацима и продужи до Авале и положи венац у маузолеју незнаном Српском јунаку.То је нешто што Немачки и Аустриски канцелари могу да учине а никада нису учинили.Такав искрени гест би променио безбедоносну ситуацију на целокупном Балкану и отворио пут пријатељства и дао назнаку дугорочне стабилности и поверења између Србије и Немачке.
    Зашто то никада није учињено од стране Немачке ?

  5. ako u Nemačkoj i Francuskoj dođu na vlast neki novi – Evropa možda i opstane – sa ovima nema nade… Poslednji pravi predsednik Francuske je gospodin Charles de Gaulle, u Nemačkoj posle WW II – niko nije smeo puno da se eksponira – ali definitivno njen učitelj (Helmut Kol) i ona – nisu na top-listi…

  6. Mislim da je u prvom Jedino gospodja Merkel zna sta je htela poruciti! Mislim da je time istakla doprinos nemackih kompanija privrednom rastu Srbije, posto noe ovde zaposljavaju preko 60.000 ljudi. Za njihov dolazak u Srbiji nemacka vlada je dala garancije preko drzavnog osiguranaj HERMES. Sto se politickih poruka Vucicu itce, ona mu je to saopstila u Davosu. Obecanje o pravno obavezujucem sporazumu sa Pristinom do kraja 2018 Vucic nije ispunio, tako da je on postao nepouzdan sagovornik. Sta vise, nedavno se Vucic iz Bratislave pozalio da je tokom posete Berlinu, Haradinaj uspeo ubediti nemackog ministra spoljnih poslova da je najveci kriminal na severu KiM, cime je poruceno Vucicu da Nemci znaju sta se desava. Vucicevo jucerasnje radovanjeporuci gospodje Merkel vise podeseca na nadanje ostavljenog ljubavnika!

  7. I jos jedna izmisljen clanak iz „nezvanicnih diplomatskih izvora“ samo da bi ime Vucic dostizalo bonus od vbroja 7 u toku danasnjeg dana a imace sad posle dece sa Kosova kao dovedenih taoca da bise fabrikovale vesti o njegovom toboznjem angazmanu i sikiraciji. Da li je vama jasno da ste provalöjeni sa tim vasim ugovorom sa Suzanom Vasiljevic ?! Necete valjda da cenzurisete kad vas urednika sajta svakoga dana uredno obavlja posao.

  8. Čitajući sve što je gospodin Borko Stefanović, sa velikom radošću izneo o stanju u Srbiji, i o tome, kako je Srbija „zavela i prevarila“ Angelu Merkel, shvatio sam da će Dunavom proteći još mnogo vode pre nego što ovakvi pobede Vučića. Sve je to jadno i bedno. Treba napasti Angelu Merkel i ostak sveta zato što „razume“ Vučića, makar to bilo i na štetu Srbije?!

    1. Patriotizam je da 25% Srbije vodate ko mlade majmune, da aplaudiraju vodji za sendvič I sok

  9. „…Borko Stefanović, ……. ocenjuje …. da pohvala Angele Merkel Srbiji „samo potvrđuje da čak i nemačka kancelarka može biti žrtva lažnih vesti i propagande……“
    Hm, Nemci dozvoljavaju da imaju naivnog, neobavestenog kancelara koga moze obmanuti balkanska SNS polupismena bratija?! Borko, Borko, pazi sta pricas inace vise niko ni u krugu dvojke nece verovati u tvoju pricu sa onom kosuljom….

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.