dronfoto BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Pokret obnove Kraljevine Srbije konstatovao je danas da u proteklih 12 godina vlast nikada ništa nije preduzela u vezi sa Kosovom kao kontrameru „za poniženja kojim je izložena Srbija“, osim što je jednom „podigla MIG 29 da juri dron“.

„Srbija nije ništa učinila da spreči proces formiranja i naoružavanja tzv. ‘Vojske Kosova'“, navodi se u saopštenju POKS.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović podsetio je da će u četvrtak srpski dinar biti ukinut na Kosovu.

„A Turska i Sjedinjene Američke Države naoružavaju i obučavaju tzv. ‘Vojsku Kosova’, koja gradi baze na severu“, rekao je Mihailović.

Tvrdi da nije tačna izjava ministra odbrane Miloša Vučevića da Srbija nije mogla ništa da učini da to spreči.

„Mogli su za početak kao kontrameru da povuku neke od brojnih ustupaka koje čine kosovskim Albancima, priznanje registarskih tablica RSK, ličnih karti, da ukinu odluke da se srpsko pravosuđe povlači sa KiM ili slično. Mogli da pokažu makar volju da se suprotstave, a ne samo da izražavaju zabrinutost od koje Srbi nemaju ništa“, napomenuo je Mihailović.

Prema njegovim rečima, zabrinutost koju Vučević izražava je lažna.

Srbija je samo jednom podigla MIG 29 da ruši dron: POKS o reakcijama Srbije na "provokacije" Kosova 1
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Jer da je Srpsku naprednu stranku bilo briga za Srbe sa Kosova i Metohije nikad ne bi ukinuli srpsku policiju i sudove, predali elektroenergetski sistem Albancima i sve vreme učestvovali u tzv. ‘dijalogu’ čime su dali prećutnu saglasnost da Kurtijevi specijalci špartaju, a Vojska Kosova gradi svoje baze na severu pokrajine“, rekao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari