Mihailović: Skupština Srbije zloupotrebljena na najgori način 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da je Skupština Srbije zloupotrebljena na najgori način i da je opozicija onemogućena da zatraži ocenu ustavnosti Zakona o planiranju i izgradnji.

„Generalni Sekretar Skupštine Srbije Srđan Smiljanić je svesno ignorisao zahtev 84 poslanika da overi izglasani Zakon o planiranju i izgradnji što je uslov da bude dostavljen Ustavnom sudu na izjašnjavanje o ustavnosti tog zakona“ – izjavio je predsednik POKS i potpredsednik Skupštine Srbije, Vojislav Mihailović.

Ističe da je Zakon tajno dostavljen Predsedniku Republike koji ga je hitnim ukazom proglasio, kako bi sprečio ocenu ustavnosti zakona koji je Ustavni sud već jednom oborio i koji može doneti milijarde evra koristi tajkunima koji će besplatno konvertovati državno zemljište dobijeno na korišćenje u privatno vlasništvo.

„Ovo je klasičan primer korupcije na najvišem nivou i nećemo odustati od borbe da ovakav zakon oborimo pred međunarodnim institucijama, jer su naše pod direktnom kontrolom vladajućeg režina. Kada vlast u Srbiji uskoro bude promenjena, način donošenja ovog zakona će biti jedna od prvih stvari kojima će se tužilaštvo, policija i pravosudni organi detaljno pozabaviti i privesti pravdi sve učesnike ovog lanca zloupotreba“ – dodaje Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari