Mihajlović: Ideju o slobodnoj Evropi ugrožava zemlja koja je najviše stradala od fašizma 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je, povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope, da je „ideja o slobodnoj, ujedinjenoj, solidarnoj Evropi danas ugrožena i poražavajuće je što tu ideju ugrožava zemlja koja je podnela najveću žrtvu u borbi protiv fašizma“.

„Zbog toga je danas svima u Evropi potrebno jedinstvo, kako bismo zaustavili rat i potrebna nam je solidarnost kako bismo pomogli onima čiji je život ugrožen“, rekla je Mihajlović, u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da Srbija pripada redu država koje baštine antifašističke ideje i sa kojima će braniti zajedničke vrednosti, boreći se za očuvanje mira i slobodu.

„Srbija najbolje zna šta znače žrtve, ratovi i stradanje. Oduvek smo bili na strani istine, pravde i poštovanja prava, zbog čega smo plaćali visoku cenu, ali smo uvek iz svih sukoba izlazili podignute glave, kao pobednici. Uverena sam da ćemo nastaviti sa odbranom slobode i prava svakog pojedinca, poštovanjem vladavine prava i demokratije i da ćemo ubrzano krenuti ka cilju – punopravnom članstvu u EU“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari