Mihajlović: Novi auto-putevi smetaju samo onima kojima su političke ambicije važnije od interesa građana 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, rekla je danas, reagujući na kritike potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića u vezi sa Moravskim koridorom, da napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i napadi na razvojne projekte za stranku Vuka Jeremića odavno služe kao zamena za ideje i program.

“Moravski koridor je prvi auto-put koji će povezati istok i zapad Srbije, drumski Koridor 10 i auto-put “Miloš Veliki”, koji povezuje Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Ćićevac, Kruševac i Pojate, deo Srbije u kojem živi oko 500.000 ljudi. Za sve postupke za ovaj projekat postoje odluke Vlade, a donet je i poseban Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina. I ne postoji nikakav raniji ugovor za ovaj projekat, samim tim ni neki niži iznos koji je zvanično ugovoren. Izgleda da se Aleksić, u nemoći da pronađe bolje teme, vratio na tvrdnje koje je ranije iznosio lider SRS-a Vojislav Šešelj“, navela je Mihajlović.

Ona je rekla da je zahvaljujući podršci građana u prethodnim godinama izgrađeno više od 350 kilometara auto-puteva, posle 30 godina završen kompletan Koridor 10, izgrađen auto-put “Miloš Veliki” i započeta izgradnja novih auto-puteva.

“To su rezultati koji se mogu videti golim okom i koji izazivaju negativne reakcije samo kod onih koji svoje političke ciljeve i ambicije stavljaju ispred interesa svih građana. Putevi se grade da bi koristili svim građanima, da povezuju Srbiju iznutra i sa regionom, da omoguće brži razvoj zemlje i drago mi je da će Moravskim koridorom moći da se voze i oni koji ga danas najviše napadaju”, dodala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari