Mihajlović: Ovo nije vreme Nušića, žene su danas ministarke

Ostavite komentar


  1. Evo gospodjo ministar, ja smatram da ste izvalili neopevanu glupost:
    „upotreba jezika koji je rodno neutralan je diskriminatorna“.
    Molim Vas da mi objasnite kako nesto sto je neutralno moze biti diskriminatorno?
    Od skole imam „samo“ osnovnu skolu, gimnaziju, tehnicki fakultet og 5 godina, dve magistrature i doktorat sa najprestiznijeg univerziteta na svetu, ali ovu Vasu izjavu ne razumem. Bicu zahvalna na objasnjenju.
    PS. Posto sam profesor univerziteta u penziji da napomenem da sam uvek insistirala da me studenti i kolege oslovlajvaju sa „profesore“, nikako profesorka ili profesorica. Profesor je zanimanje, a ovo „rodno“ izjednacavanje je glupo pomodarstvo.

    1. 100% korektno.
      Rodna ravnopravnost se preokrenula u apsud (i kod nas u Kanadi). Socioloskinja ili psiholoskinja; lakardija! Profesor Jordan Peterson je ‘penicilin’ za ovakve kao nasa ministarka! Cheers!

  2. Nazalost I to be sumrak civilizacija.Zena treba da budes stub kuce,da izrada decu,a ne da Sve to zaboravi.Iste ovakve bi rodile pola details ,zahtevsju prava od slabih muskarsca a kad se udsju za scrape rode I’m 8 Dece izatrje.

  3. ajde se vi žene dogovorite da li je žena ministar ili ministarka a ne mi muškarci stalno da stradamo : )

  4. Kad ovakav mediokritet uzme Nušića u usta bolje da se upuca. Gica Prasica ce da me uči kako se priča.

  5. „Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas“. Sve jedno danas, juče ili bilo kad, sve jedno šta, što izjavi ova gospoja je MINIpametno.
    Ima pametnih žena, Veoma Pametnih, ali ova mini Starka/ mini Star, nije pripadnik/ca te grupe .nema kod SNS-ovaca ni jedne osobe, (muško žensko sve jedno) za koju se s pravom može kazati ZNA SVOJ POSAO!

  6. nisu krive ove ministarke sto cerupaju skopljnje kredite , vec Narod stocuti i cutanjem to Amnuje. Kad dodje bankrot bice kauknjava na Ministarke , ali tada cu iz principa da ih zastitim. jer nisu one krive sto je narod cutao 9 godina ..>>> Nas narod reaguje tek kad vidi lonac razbijen ,a tada je kasno za kukanje

  7. Vidim i da ste se isto tako bili jako zabrinuli i za zenu iz kampa u Bogovadji.Ostali ste bez reci

  8. Nase ministarke jesu one Nusiceve:nakindjurene,neukusno odevene,jako i jarko nasminkane.nema ni kulture govora,nikultur izgleda.Nemacka politicarka Ursula van…primer je kako treba da bude obucena zena koja je na istaknutoj drzavnoj funkciji.

    1. Izgleda da se vraćamo u vreme matrijarhata, žene preuzimaju vlast, mada su uvek bile vladari iz senke
      Samo je problem koje žene, obrazovane, dobronamerne, produhovljene III samo one željne vlasti i prestiža. A što se tiče oblačenja, koje govori o ličnosti , treba samo da vidite niške većnice i neke direktorke obučene ko novogodišnje jelke, sa suknjama visoko iznad kolena,i žiponi.. Strašno kakve sve, što bi rekao Sremac, iskaču i iskaču i Gradsku kuću.Samo blamiraji ženski rod.Nisu krive one, već onaj što ih tu postavi.

  9. … U sve se razume zorana!!! Pa kad moze vulin moze I ova starleta. Jeste da ne ume da aplaudira Ali ume nesto drugo 😉 ziveli pacenici

  10. Ova je za zadrugu… Mnogo je napredna za ministra. Ali kad mogu vulin mali djuric I ostali moze I ova !!

  11. Rodno osetljiv jezik je Esperanto. Gramatički rod prati biološki rod, a stvari i živa bića nepoznatog pola su sva u srednjem rodu.

    Ali ovo, sa ministarka umesto ministar, docentkinja, borkinja i ostale gluposti, to može – ako sredite da škola kola muzika zvezda plata itd takođe budu „rodno osetljivi“…

Ostavite komentar


Politika

Orlić za CMG: Poseta predsednika Kine Si Đinpinga je od istorijskog značaja 8

Orlić za CMG: Poseta predsednika Kine Si Đinpinga je od istorijskog značaja

Predstojeća poseta predsednika Kine Si Đinpinga ogromna je čast za Srbiju, ne samo zbog toga što je reč o nedvosmisleno jednom od najvećih svetskih lidera, koji se nalazi na čelu jedne od najznačajnijih zemalja, već i zato što je reč o iskrenom i pravom, velikom prijatelju Srbije i srpskog naroda, izjavio je za Kinesku medijsku grupu (CMG) poslanik i donedavni predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.