Ministarstvo o zahtevu studenata i aktivista: Birački spisak uveliko javan i dostupan, Đilas pokušava da napravi zabunu kod građana 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je birački spisak uveliko otvoren, javan i dostupan, kao i da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i njegovi sledbenici žele da stvore zabunu kod građana da je taj spisak „tajni dokument“ dostupan samo vlasti.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su danas u 11.00 primili zahteve aktivista Nikole Ristića, Ivana Bjelića i „Savesnih građana“ sa identičnim pitanjem – „Kada će otvoriti biračke spiskove“.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave po ko zna koji put ističe da je Jedinstveni birački spisak javna evidencija dostupna svim građanima Srbije na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: upit.birackispisak.gov.rs.“, navodi se u saopštenju.

Naveli su i da su izbori koji su održani 17. decembra bili apsolutno demokratski, regularni i legitimni i da pružaju punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u njegovim naporima da sačuva političku stabilnost i mir u državi, da obezbedi njenu suverenost i nezavisnost i njen svekoliki društveni razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari