Đorđe MiketićFoto FoNet/ Milica Vučković

Đorđe Miketić, poslanik Zajedno, i Tatjana Manojlović, poslanica Demokratske stranke, predali su zahtev na portirnicu Radio-televizije Srbije u kome traže da uredni Javnog servisa prestanu da vrše selekciju vesti.

Miketić i Manojlović su se obratili pre toga novinarima, a poslanik Zajedno je držeći odštampane vesti sa protala RTS-a, na pitanje šta su tačno zahtevi, izdvojio kao primer hapšenje policajke K. P. iz Valjeva, zbog odavanja informacije o saobraćajnoj nesreći Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, kao i o pretnjama koje je gradonačelnik Aleksadnar Šapić uputio građanki Lj. Đ.

Moraju da urade svoj deo posla i da nas izvuku iz krize, građani Srbije plaćaju ovu kuću i imaju pravo da znaju sve, ne smete se takmičiti sa Pinkom i Hepijem ko će imati luđi program, ova kuća mora da promoviše kritičko mišljenje i slobodarske misli, naveo je Miketić.

Ukazao je i da je selekcija vesti, koju po njegovoj oceni prave urednici RTS-a, takva da mora da prestane, jer imaju vest o policajki u Južnoj Africi koja je ukrala dve maskare, a nemaju o hrabroj policajki iz Valjeva koja je prijavila slučaj kuma predsednika države.

Drugi dnevnik RTS-a ključno formira javno mnjenje u Srbiji i to prvih 15 minuta, i pozivam građane da na to obrate pažnju, svako veče tri i po miliona ljudi formira političke stavove na taj način i mi to vidimo po rezultatima izbora, rekla je Tatjana Manojlović, istakavši da joj teško pada što stoji ispred zgrade RTS-a, jer je u toj kući počela novinarsku karijeru kao dopisnik iz Valjeva.

– Da RTS profesionalno radi svoj posao on bi izvestio ne samo na portalu o slučaju hrabre policajke iz Valjeva, nego i u Dnevniku. Ali ne, to je informacija koja ide samo na portalu, da neko klikne i kaže dobro otvorio se RTS, ali to nije suština, suština je da budu u Dnevniku i da novinari i urednici budu kritički zapitani nad ovom realnošću, poručila je Manojlović i podsetila kako RTS nije dobro izveštavao o slučaju Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz vojne farbike Krušik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari