Miketić: Opštinski odbor SNS Vračar da povuče saopštenje 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić je ocenio danas da Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) na beogradskoj opštini Vračar, svojim saopštenjem „crta mete“ građanima i opoziciji i zamolio SNS da ga povuku.

Opštinski odbor Vračar je prethodno na Fejsbuku objavio saopštenje kojim se kritikuje poziv dela opozicije na protest u centru Beograda, najavljen za sutra u 18.00.

„Njihova destrukcija morala onemogućava im shvate da je ovde u pitanju bol srpskog naroda i borba za očuvanje porodice…U dane žalosti pozivate na protest? Ostanite u mraku i tišini gospodo. Tu vam je i mesto“, naveo je taj odbor.

Miketić je kritikovao taj odbor SNS, koji deluje na opštini u kojoj se desio nezamisliv zločin u školi, jer se u saopštenju ljudi koji misle drugačije nazvani „zlim nasilnicima, monstrumima, manjkavo inteligentnima, marginalcima“, uz pretnje da treba da „ostanu u mraku i tišini“.

„U trenutku kada je potrebno spuštanje tenzija u društvu, nepotpisani autor ovog saopštenja, crta mete na čelu građanima i opoziciji“, dodao je Miketić, prenela je stranka Zajedno.

Smatra da je „nedopustivo više da bilo ko raspiruje mržnju i verbalno nasilje u tragičnom trenutku“.

„Molim opštinski odbor SNS Vračar da hitno povuče ovo saopštenje jer je nedopustivo više da bilo ko raspiruje mržnju i verbalno nasilje u tragičnom trenutku u kom se društvo nalazi – sada nam treba sve suprotno od toga“, dodao je Miketić.

On je podsetio da je SNS na vlasti u opštini Vračar, te da bi, kako je dodao, trebalo da se uključe u pronalaženje inkluzivnih rešenja „umesto da dalje raspiruju mržnju“.

„Zato pozivam sve građane Beograda da nam se pridruže na nenasilnom protestu u ponedeljak u 18.00 gde ćemo na miran način iskazati svoje protivljenje sejanju mržnje i straha koje dolazi od strane SNS“, naveo je Miketić.

Pozvao je građane da dođu na skup i da pokažu da „Beograd nisu Pink i SNS“ već da u Beogradu, kako je ukazao, „žive pristojni i slobodni ljudi“.

„Treba nam zajednička akcija svih dobronamernih ljudi, koji će pronaći dugoročna sistemska rešenja, ali moramo zahtevati i političku odgovornost svih koji su na javnim funkcijama zakazali, jer su preuzeli odogovornost da vode društvo i odgovorni su za stanje u kome se nalazi“, kazao je on.

Osnovna škola „Vladislav Ribnikar“, u kojoj je jedan učenik ubi osam uleniak i čuvara je smeštana na beogradskoj opštini Vračar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari