Miketić: Vučić je u defanzivi, udovoljiće zahtevima opozicije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Narodni poslanik koalicije Zajedno-Moramo Đorđe Miketić, jedan od organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ pokrenutih posle dva masovna ubistva u Beogradu početkom maja, izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u defanzivi i da će udovoljiti zahtevima opozicije.

„Mislim da je sada u defanzivi i da će udovoljiti zahtevima opozicije“, rekao je Miketić za Slobodnu Dalmaciju.

Prema njegovim rečima, Vučić ima ogromnu moć da opstruiše proteste i „buši na razne načine“, ali da mu je manevarski prostor znatno smanjen jer više nema svoje desničarske snage iznutra koje je do sada koristio za gašenje protesta.

Ovo je skup naših malih nepravdi oko kojih se skupimo i isplačemo jer se nakon dva masakra sve skupilo i eksplodiralo, upravo zbog tog gneva ostavljen je mali prostor za upade kontrolisanih desničara, dodao je Miketić.

On je naveo da misli da se Zapad distancira od Vučića i da ga je i zbog toga uhvatila panika. Vučić im se do sada nametao kao jedina merodavna adresa,a s druge strane hteo je da prevari Zapad. Sada se kao šokirao zbog onog što se događa na Kosovu i Metohiji, a to radi već 10 godina.

Ovaj kartel od države se više ne može tolerisati i sigurno je da su ljudi izvana koji žele dobro Srbiji obradovani idejom da se možda može napraviti i neka druga opcija koja će biti reformistička i koja će poštovati dogovore i sporazume s EU, i da idemo demokratskim putem, a ne autokratskim jer taj put nije moguć. Jedan autokrat ne može u EU, ocenio je Miketić.

Prema Miketićevim rečima, Vučić istinski ne želi u EU, jer njima koji su na vlasti je to lukrativno.

„Kad imaš pravila, onda ne možeš biti toliko bahat i toliko krasti. Sve autokrate poput Vučića, Dodika i Orbana kače se na Moskvu. A zapravo za manje pravila“, kazao je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari