Mila Popović o Vuku Fatiću: Sramota je da se neko krije iza dece, a PR je kladioničarskog lobija 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je danas da je nekadašnji koordinator za medije u kabinetu Tomislava Nikolića Vuk Fatić, pod parolom zaštite dece, juče i zvanično postao portparol ministarke zdravlja Danice Grujičić i kladionica Mozzart.

Popović je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navela da „samo to može da bude objašnjenje za to što je organizacija ‘Solidarnost za decu’, koju je on osnovao, odgovorila na pitanja koja je ona postavila Ministarstvu zdravlja vezano za saradnju“ dogovorenu sa kompanijom Mozzart.

Popović je ocenila da je „sramota da se neko krije iza dece, a PR je kladioničarskog lobija“.

„Da ne znamo ko je Vuk Fatić i zašto ovo radi, mi bismo još jednom ponovili da se Stranke slobode i pravde već mesecima bori da izlozi u kladionicama budu prozirni, da se postavljaju propisani plakati na ulazima, da se uklone reklame sa dečjih igrališta, da se ukinu neonska svetla sa kladionica, da se vrati pun porez za kladionice kao za državnu lutriju, da se uvedu obavezni nameti za popunjavanje fonda za lečenje protiv zavisnosti i prevenciju maloletničkog kriminala“, rekla je Popović.

Ona je rekla da je Stranka slobode i pravde ranije skrenula pažnju javnosti na ogroman porast broja zavisnika od kocke, da se danas, prema mišljenju stručnjaka, broj zavisnika kreće oko 300.000 pri čemu u izveštajima piše da najmlađi zavisnik ima samo 12 godina.

„Da Vuk Fatić nije dokazani SNS kadar mi bismo mu objasnili da stranke ne mogu po zakonu da doniraju i kače svoj logo“, istakla je ona.

Popović je ponovo pitala ministarku zdravlja Danicu Grujičić da li zna da ima oko 300.000 zavisnika od kocke u Srbiji i da potpisom sporazuma sa fondacijom kladionice Mozzart učestvuje u promociji klađenja?

„Koje mere je Ministarstvo zdravlja preduzelo da bi se smanjio broj zavisnika od kocke? Da li je potpisom sporazuma sa fondacijom jedne kladionice, dokazala slom zdravstva u Srbiji i demantovala Vučićeve priče o najvećim izdvajanjima za zdravstvo ikad?“, pitala je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari