Milan Stamatović pozvao na nacionalno jedinstvo i obustavu potrage za unutrašnjim neprijateljima 1Milan Stamatović/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da sve državne institucije i celokupna politička scena Srbije moraju jasno da se odrede šta su „crvene linije“ u vezi s pitanjem Kosova i Metohije, i šta su svi zajedno spremni da učine da bi se sačuvali suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Stamatović je u saopštenju naveo da nijedna relevantna politička stranka na izborima u aprilu 2022. godine „nije kandidovala odricanje od Kosova i Metohije“, niti da je za to dobila glasove.

Po njegovim rečima, rešenje je u poštovanju Ustava Srbije, Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i „negovanju i produbljivanju najbliskijih odnosa“ sa Rusijom, Kinom i „ostalim zemljama koje nisu priznale takozvanu državu Kosovo“.

Stamatović je ocenio i da je obaveza Vlade i predsednika Srbije da sve političke stranke vlasti i opozicije pozovu na „državno, građansko i nacionalno jedinstvo“ o pitanju Kosova i Metohije, umesto što se deo vlasti bavi „pretragom unutrašnjih neprijatelja“ među nacionalno orijentisanom opozicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari