Milatović doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, dočekao ga Ivica Dačić 1Foto: Instagram/Ivica Dačić

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović doputovao je danas posle podne u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu ga je dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Poželeo sam dobrodošlicu predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, koji će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji. Radujem se susretu koji će dodatno učvrstiti tradicionalno prijateljske odnose i saradnju naših zemalja“, napisao je Dačić na Instagramu uz fotografiju dočeka Milatovića.

Zvaničan doček je najavljen za sutra u 10.00 ispred Palate Srbija.

Milatović izjavio je nedavno da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

On je za TV Crne Gore rekao da će najvažniji segment posete u biti ponovno upostavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

„Akcenat će biti i na druge teme: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji ali tema oko ambasadora je preduslov“, naveo je Milatović i dodao da će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Crnu Goru i izrazio uverenje da će on to prihvatiti.

Tokom posete Beogradu Milatović će takođe položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsednikom skupštine Srbije Vladimirom Orlićem. Najavljeno je i da će položiti cveće ispred osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ gde je početkom maja ubijeno desetoro đaka i radnik obezbeđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari