Milenko Jovanov vređao opoziciju: "Čim te čovek vidi, ne zna da li je Ćita ili Ćuta" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Popodnevni deo sednice Skupštine Srbije obeležili su uvredljivi odgovori šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenka Jovanova na izlaganja dela poslanika opozicije, a posebno Aleksandra Jovanovića iz koalicije Moramo-Zajedno, koga je nazvao „pijandurom koja bulazni u krug“, a u više navrata i „Ćitom bez Tarzana“.

Jovanović je govorio o bivšim radikalima koji su se sada pretvorili u pacifiste, i „sada bi da nas uče o miru i stabilnosti, a našu decu su terali da idu u Vukovar“.

Ko je napunio Arenu i doveo Gerharda Šredera na dan bombardovanja da mu aplaudira zato što je bombardovao Srbiju, ja ili Vučić. Ko je doveo Tonija Blera, koga ste vi sudili ovde za zločine nad srpskim narodom, ja ili Vučić. Ko je Šredera uzimao za savetnika, zapitao je Jovanović.

Jovanov je na to konstatovao da je još dan, ali da „vinjak radi, razbija“.

Ja znam za faze pijanstva kad čovek bulazni jedno te isto. To je ono u kafani kada vas uhvati pijandura i ne možeš da se otarasiš budale, stalno priča jedno te isto, e to smo imali prilike da vidimo uživo u Skupštini. Ibarska magistrala bi se ovoga postidela. Najgora rupa na Ibarskoj magistrali je akademija nauka za ovaj primer koji smo imali da vidimo, kazao je Jovanov.

Čim te čovek vidi, ne zna da li je Ćita ili Ćuta. Evo, ti si sada pokazao šta si, naveo je on.

Govor poslanika Moramo-Zajedno Radomira Lazovića Jovanov je nazvao „splačinom, pomijama u koje je udrobljeno sve i svašta“.

Kada mu je poslanik Srđan Milivojević dobacio: „Prijatno“, Jovanov je uzvratio: „Ja to ne jedem, ali mi je drago da ti je palo na pamet da se to jede. To znači da iskustvo imaš, u redu je“.

On je Milivojeviću poručio i da ponese kašiku.

„Iskreno rečeno, ne bi me čudilo da te vidim ovde kako jedeš splačine iz neke kofe“, kazao je Jovanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari