Milica Đurđević Stamenkovski: Ne bio bio prvi put da SNS najavu izbora koristi kao medijsku udicu 1Pr

„Još uvek je rano govoriti o stvarnoj nameni najavljivanja izbora od strane Srpske napredne stranke. Ne bi bilo prvi put da SNS koristi najavu izbora kao medijsku udicu ili kao svojevrsnu disciplinsku opomenu za satelitske stranke koje se nalaze u njenoj orbiti“, ocenjuje Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici.

Prema njenim rečima, opšte je poznato da, za jedan deo funkcionera – i u SNS i u SPS, kojima je parazitiranje na državnom budžetu jedina ideologija, izbori uvek izazivaju strepnju za svoje fotelje. Zato, kako kaže, ne bi isključila mogućnost da je ova najava uvodni test utvrđivanja lojalnosti Aleksandru Vučiću, koji može odvesti ili u nove izbore, ili u preispitivanje trgovačko – funkcionerskih odnosa unutar vladajuće koalicije.

„Kada je u pitanju kriza u vladajućoj koaliciji, kao što sam i ranije kazala – ona izvesno postoji. Tome kumuje i narušeni rejting obe stranke i rast snage državotvornog bloka. A u minulih mesec dana svedočili smo drastičnom ublažavanju retorike i približavanju stavova između Vučićeve i Đilasove stranke, pa deluje da SNS ima “rezervu” za SPS. U svakom slučaju, poražavajuće je u čitavoj ovoj priči što u prvi plan izbija narativ o lojalnosti Vučiću, umesto narativa o lojalnosti državi“, napominje Đurđević Stamenkovski.

Dodaje da je sigura da to narod sve više uviđa i da su siti ovakvog tretmana.

„Ukoliko izbori budu raspisani, SNS na njima pojedinačno neće biti u toj meri favorit kao što je to bio slučaj pre godinu dana. Srpska stranka Zavetnici i ovu najavu izbora prima k znanju i spremna je, kao i ostatak državotvornog bloka, za proveru narodne volje. Briselski ultimatum se ne može prihvatiti bez testiranja narodne volje, tako da se izbori u tom slučaju mogu javiti i kao realna potreba“, zaključuje šefica poslaničkog kluba Zavetnici.

Iz Novog DSS poručuju da još ne žele da komentarišu najave o raspisivanju izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari