Milica Đurđević Stamenkovski: Pozivanje Kristofera Hila da Srbija odabere stranu je u potpunosti neprihvatljivo 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević smatra da je izjava američkog ambasadora Kristofera Hila, u kojoj poziva Srbiju da odabere pravu stranu, u potpunosti neprihvatljiva i predstavlja zadiranje u unutrašnja državna pitanja, saopšteno je danas iz te stranke.

„Pozivate nas da uvedemo sankcije Rusiji, a zauzvrat nudite nezavisno Kosovo. Da li postoji narod koji bi pristao na takvu ponudu?“, upitala je Đurđević.

Ona je reagovala na komentar američkog ambasadora da se Srbija nalazi na „ničijoj zemlji“, podsećajući da su Srbi uvek bili na pravoj strani istorije, boreći se, kako je navela, samo za jedno – „da ostanu svoji na svome“.

„Bili ste specijalni izaslanik za Kosovo i Metohiju kada je naša zemlja ucenjivana u Rambujeu, a potom i bombardovana. Sada ste se vratili da nas ubedite da ozakonimo uzurpaciju svoje teritorije. Morate imati u vidu da takav scenario nije moguć ni u holivudskim filmovima“, zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Hil je ranije danas izjavio da je Beograd konstruktivno pristupio evropskom planu za Kosovo i Metohiju i da će to na kraju uticati na brzinu kojom se Srbija približava Zapadu. Dodao je kako veruje da je kraj godine razuman rok da se formira Zajednica srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari