Milica Đurđević Stamenkovski: Zavetnici neće dati alibi Vučiću za prihvatanje članstva Kosova u Savetu Evrope 1Foto: FoNet/Medija centar Beograd

“Težak položaj Srbije nije ekskluzivitet Vučićevog vremena, već viševekovna konstanta još od propasti srpskog carstva, koja je i oblikovala kolektivni karakter naroda i učinila ga slobodarskim i odvažnim. Jadikovanje i očajavanje prosto nije u duhu naše državne i nacionalne tradicije”, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, poslanica Zavetnika, komentarišući najavu Vućiča da će o teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji razgovarati sa opozicijom..

U tom smislu,kako kaže, ne vidi razloge za neko naročito dramatizovanje aktuelne situacije, a još manje za širenje straha i panike sa naslovnica tabloida, koji pišu da nas čekaju „pakao, strava, užas, crni dani, bolni rezovi. Ocenjuje da kao da nije reč o dnevnoj štampi, već o sižeima za horor film.

“U takvoj atmosferi potpuno je jasno čime je motivisan poziv na sastanak svih političkih činilaca u zemlji. Mi, kao državotvorna opozicija uvek ćemo biti radi da podstaknemo i učestvujemo u razgovorima, jer smatramo da oni nikada nisu štetni”, Đurđević Stamenkovski i dodaje da će to biti prilika da Zavetnici ponove svoje stavove i saslušaju kolege iz drugih stranaka,

Međutim, prema njenim rečima, Vučić mora imati u vidu da nema tih konsultacija koje mogu pružiti alibi za uvođenje sankcija Rusiji i prihvatanje članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope.

“To nisu opcije koje uopšte želimo da razmatramo. Svako popuštanje pred takvim zahtevima Berlina značilo bi obezvređivanje volje građana. Niko nema mandat da tako radikalno menja spoljnu politiku zemlje i uvlači Srbiju u potpunu energetsku i ekonomsku nestabilnost”, zaključuje sagovornica Danasa.

Predsednik Srbije nakon razgovora u Berlinu rekao je da situacija nikad nije bila teža.

“Preživećemo, ali je pitanje da li sa velikim i teškim ranama ili modricama. Plašim se svega što sledi”, rekao je predsednik Vučić, koji je za večeras najavio i novo obraćanje građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari