Milikić ostaje gradonačelnik Bora: Da li je Vlaška stranka "Most" izigrala glasače 1Foto: M.S.

Aleksandar Milikić ostaće gradonačelnik Bora i naredne četiri godine, saopšteno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare na kojoj je i zvanično predstavljena koaliciona vlast koju će činiti Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Vlaška stranka „Most“. Opozicija kaže da smo svedoci još jedne velike obmane.

Kandidat za gradonačelnika Vlaške stranke „Most“ Milivoje Janošević, na izborima održanim 3. aprila, saopštio je da će ta stranka u Boru deliti vlast sa SNS-om i SPS-om, postići stabilna skupštinska većina sa 24 od 35 odbornika.

Dogovorom „Mosta“ i vrha SNS-a iz Beograda, ovoj stranci pripalo je mesto zamenika gradonačelnika i potpredsednika Skupštine Grada Bora, a pripašće im i jedno mesto u Gradskom veću za brigu o sportu.

Janošević je u prošlom sazivu parlamenta u gradu bakra bio opozicija, i svestan je da je prihvatio “vruć krompir”, ali je obećao da članovi ove stranke neće biti poslušnici vlasti.

Prema njegovim rečima vlast sa Srpskom naprednom strankom oročena je na dve godine.

Iz “Ujedinjene opozicije Bora” kažu da su se uoči lokalnih izbora u Boru pojavila dva fronta, opozicioni, makar na papiru i front vlasti sa listama koje su oni formirali.

“Mnogi su se ponadali da bi nakon izbora, i pored (ne)demokratskih uslova, opozicija mogla da formira skupštinsku većinu. Dodatni optimizam ulilo je obećanje Mikija Janoševića da ni pod kojim uslovima neće ući u vlast sa Milikićem i sa onima koji su upropastili javni sektor u Boru i zaboravili na prava građana u selima. Iz tog razloga vođstvo naše liste se maksimalno korektno odnosilo prema nosiocima njegove i ostalih opozicionih listi. Mi smo održali reč”, ističe Dragan Marković, predsednik Narodne stranke u Boru.

Prema njegovim rečima ulazak POKS u vlast nije iznenađenje jer su „filijala SNS“, ali za listu „Most“, čiji su predstavnici do pred same izbore isticali da sa SNS i SPS nema koalicije, kaže da su prevarili građane.

“Janošević je pogazio svoju reč. Ulazak u vlast po svaku cenu, ostanak u vlasti je njegovo opravdanje. Njegovo obrazloženje i pokušaj opravdanja zbog ulaska u lokalnu vlast je tužno, i neiskreno, mada se to od njega moglo očekivati”, ističe on.

Prema rečima Markovića, Janošević je kao odbornik u prethodnom sazivu glasao za mnoge skupštinske odluke, davao kvorum, a „Most“ je imao i direktorske funkcije.

“SNS i SPS, uz pomoć odbornika POKS, imaju solidnu većinu i zato ulazak „Most“ -a u vlast predstavlja prevaru građana, zato što su se u predizbornoj kampanji predstavljali kao opozicija i kritikovali one sa kojima sada ulaze u vlast”, ističe Marković.

Marković ističe i to da pored lažnog obećanja Aleksandra Vučića da će posetiti Bor i pojedina sela deset dana nakon izbora, građani su svedoci još jedne velike obmane.

Irena Živković, predsednica SSP-a u gradu Bakra ističe za Danas, da su oni tako nešto očekivali da će Janošević uraditi, ali građani koji su njemu dali glas su obmanuti.

“Nakon izbora su se obrazovale koalicije koje su i bile očekivane, naravno da nismo iznenađeni. Međutim, mi se analiziranjem tuđih odluka nismo bavili ni u toku kampanje, pa nećemo ni sada. SSP će u Skupštini grada zastupati glas i interese građana Bora, zato i pozivam Borane da proprate naš rad i da se direktno uključe. Imamo puno toga dobrog da predložimo, a planiramo i da podržimo svaki dobar predlog, nebitno od koga dolazi. Bavljenje populizmom prepuštamo drugima, mi ćemo se baviti politikom i garantujem da ćemo vrlo brzo imati i rezultate”, kazala je Irena Živković, predsednica SSP-a u Boru.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Bora zakazana je za sredu 18. maj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari