Milivojević (DS): Da li za Brnabić važi Ustav ili ona samo "stoji na njemu"? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević opužio je danas predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić da krši Ustav, jer je u isto vreme i premijer i na čelu parlamenta i upitao je da li za nju vredi Ustav ili ona samo „stoji na njemu“.

Milivojević je, odmah po završetku konferencije za novinare Brnabić, došao za govornicu i rekao da ona nikad nije došla u Skupštinu da priča o Kosovu i formiranju Zajednice srpskih opština, jer joj je „draže da o tome razgovara u Briselu kod svojih poslodavaca“.

On je ocenio da je nastup poslanika Srpske napredne stranke na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bio skandalozan, kao i da je prijem Kosova u Savet Evrope rezultat skandalozne politike Aleksandra Vučića i naprednjaka, „da nije njih nikad ne bi bilo primljeno“.

Milivojević je, komentarišući optužbe Brnabić na račun poslanika Srbije protiv nasilja Đorđa Stankovća da u Parlamentarnoj skupštini nije izgovorio nijednu reč u odbranu Srbije, istakao da nije Stanković potpisao Briselski sporazum, niti „otišao na hoklicu“ kod predsednika SAD da potpiše Vašingtonski sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari