Srđan Milivojević: Kada će specijalni tužilac da sasluša Vučića zbog priznanja da je naredio rušenje u Savamali? 1Mesto: Beograd Datum: Tue Aug 10 11:50:40 CEST 2021 Dogadjaj: POLITIKA - konferencija za novinare potpredsednika Demokratske stranke (DS) Branislava Jovancicevica i clana Glavnog odbora Srdana Milivojevica o temi "Odgovornost gradskih vlasti za još jednu ekološku katastrofu u Beogradu" Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: Srdan Milivojevic Izvor: FoNet

„Juče je predsednik SNS Aleksandar Vučić posle sedam godina ćutanja konačno priznao da je lično on naredio rušenje objekata u Hercegovačkog ulici. Posle eksplicitnog priznanja Veljka Belivuka da je zajedno sa Zvonkom Veselinovićem učestvovao u rušenju u Savamali, sada imamo kompletnu sliku danakada je srušen pravni poredak Srbije“, rekao je na početku zasedanja Skupštine Srbije Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke.

„Pitam specijalnog tužioca za organizovani kriminal kada će saslušati Aleksandra Vučića i zašto nije saslušan Veljko Belivuk za organizovanje rušenja u Savamali“, rekao je on.

Milivojević je naveo da je Veljko Belivuk 9. februara 2022. godine rekao da su on i Zvonko Veselinović poslali momke da ruše u Savamali.

„Veselinović je široj javnosti poznat po tome što se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića i na to ubistvo ne ukazujem ja, već ga u to uključuju i predstavnici nekih drugih država i međunarodnih organizacija. I on i Mlan Radoičić se nalazi na crnoj listi SAD“, rekao je Milivojević i naveo da ravna praksa ne poznaje slučaj da se neko na sudu brani tako što sebi pridodaje nova krivična dela zbog kojih može da odgovara.

On je upitao i šta je za sedam godina izgrađeno na mestu gde je rušeno,a onda je pokazao fotografiju – parkinga i travnjaka.

„Čujemo da je napravljen neki veći i leši Beograd, a sedam godina im je bilo potrebno da ovo sagrade. Zbog ovoga je srušena Sava Mala, a odgovarao je samo Goran Stamenkvić“, rekao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari