Milivojević najavio i za večeras protest ispred RIK-a: Pozivaćemo ljude svakoga dana da se okupe 1Foto: Marko Dragoslavić / Fonet

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je danas da je na izborima pokradena narodna volja i da će se koalicija „Srbija protiv nasilja“, u kojoj je i DS, protestima boriti za očuvanje elementarnog dostojanstva građana.

On je za televiziju Nova S rekao da je izborni proces u Beogradu i Srbiji bio nelegitiman i ;pozvao građane da večeras u 18 časova ponovo dođu i protestuju ispred Republičke izborne komisije (RIK), zgrada Skupštine Srbije, u Ulici kralja Milana.

„Pozivaćemo ljude svakoga dana da se okupe ispred zgrade u kojoj je Republička izborna komisija. Nemoguće je ući u zgradu, vrata su blindirana i ima mnogo policije. Pravi metod za borbu protiv krađe na izborima je protest i pritisak na RIK“, rekao je Milivojević.

Govoreći o, kako je naveo, krađi izbora, podsetio je da su o tome „obavestili i misiju OEBS-a“. „Nepotrebno je davati nove dokaze, ali ćemo ih mi svakako prikupljati. Juče je članovima Gradske izborne komisije u Beogradu zabranjeno da govore o izbornoj krađi i iznesu dokaze. Ovo je bitka za slobodu i poštovanje dostojanstva građana“, naveo je Milivojević.

U centru Beograda ispred sedišta RIK građani, na poziv koalicije „Srbija protiv nasilja“, koja tvrdi da je bilo izbornih neregularnosti, protestovali su od 18 sati sinoć.

Tokom večeri došlo je do nekoliko manjih incidenata, a napadnut je i direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kojeg je nekoliko ljudi pokušalo da spreči da uđe u zgradu, međutim obezbeđenje ga je sprovelo unutra.

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić započeli su štrajk glađu u zgradi RIK-a, zahtevajući poništavanje beogradskih izbora i ponavljenje čitavog izbornog procesa, jer smatraju da su izbori pokradeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari