Milivojević: Protest kod Linglonga je prava slika Vučićevog ekonomskog tigra na izdisaju 1Foto: M.P./Danas

Narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević smatra da je slika nekoliko stotina zaposlenih iz preduzeća Alfa technics iz Svilajnca koji protestuju zajedno sa vlasnikom firme, okupiljenih ispred fabrike guma Linglong u izgradnji, ne bi li naplatili višemilionska potraživanja, prava slika Vučićevog ekonomskog tigra na izdisaju.

Kako ističe, okupljenima koji su prevalili dug put od Svilajnca do Zrenjanina, pridružili su se zaposleni iz drugih kompanija koje su angažovane kao podizvođači, a kojima kineski investitor i izvođač radova takođe ne isplaćuju zarađeno, prebacujući odgovornost za dugovanja sa jednih na druge.

„Ovaj protest na najbolji način oslikava svo beznađe u kom su se našle naše kompanije stvarane godinama i decenijama marljivim, mukotrpnim i poštenim radom, suočene sa poplavom sumnjivih investitora koji posle samo jednog sastanka sa Aleksandrom Vučićem dobijaju povlastice, subvencije i beneficije o kojima vlasnici domaćih kompanija mogu samo da sanjaju. Za te inostrane investitore ne važe ni domaći zakoni, ni pravila poslovanja, ni poštovanje prava zaposlenih koje garantuju zakoni i Ustav ove zemlje,“ izjavio je Srđan Milivojević.

Milivojević smatra da te investitore zanima samo profit po svaku cenu, te se zato prema građanima Srbije, prema zaposlenima i kompanijama koje angažuju kao podizvođače, kao i prema resursima naše zemlje, ponašaju kao okupatori, a ne investitori, koji su tu samo dok postoji njihov ekonomski interes.

„Zato je veoma važno da resorni ministri, iako je vlada pala i radi u tehničkom mandatu, razgovaraju sa ljudima kojima nije isplaćeno ono sto su zaradili i da pronađu način koji doprinesi brzom i efikasnom rešenju ovog problema koji na pragu neizvesne jeseni, ugrožava ekonomsku sigurnost naših građana. Poslanici Demokratske stranke uvek su spremni da saslušaju zahteve oštećenih radnika i kompanija i pomognu u iznalaženju rešenja za njihove probleme,“ poručio je Srđan Milivojević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari