Radnici firme iz Svilajnca nastavljaju sa blokadom: Nema dogovora sa Ling Longom 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Oko 150 radnika svilajnačkog preduzeća „Alfa technics“ nastavljaju blokadu glavnog i pomoćnog ulaza gradilišta kompanije Ling Long u Zrenjaninu. Prema rečima Dragoljub Radulović, direktora ovog preduzeća, nije prihvaćena ponuda Ling Longa da se isplati samo manji deo ukupnog duga koji iznosi 5,5 miliona evra.

– U toku prepodneva imali smo razgovore sa ljudima iz Ling Longa. Ponudili su da nam plate potpuno neprimereni procenat od ukupnog duga. Za nas je to neprihvatljivo i naravno da nismo pristali. Tražimo da nam se isplati kompletan dug jer smo mi robu isporučili. Fakture i iznos su prihvaćeni i na manje ne pristajemo. I nama je muka da stojimo ovde umesto da smo u pogonima, jer posla imamo. Ali, izgleda da je blokada jedini način, što znači da ostajemo ispred ulaza do daljnjeg, rekao je Radulovićkoji je zajedno sa radnicima od juče ujutru na blokadi.

Jutros su im se pridružile i kolege, koje su juče morale da u pogonima u Svilajncu završavaju ugovorene izvozne poslove.

– Na glavnom ulazu nas je 120 a na pomoćnom 25 i u potpunosti smo blokirali saobraćaj iz i na gardilište. Ostajemo ovde do ispunjenja zahteva a to je da nam se isplati ono što smo smo Ling Longu isproručili dosada. Vrednost robe koju nam Ling Long duguje je 5,5 miliona evra, kaže Dragoljub Radulović, direktor preduzeća „Alfa technics“.

On navodi da im se od juče ujutru iz uprave Ling Longa zvanično niko nije obratio.

-Imamo nezvaničnu informaciju da je za prepodne zakazan sastanak uprave iz Zrenjanina sa direktorom i upravom kompanije u Kini, video-linkom. Da li će se to desiti, da li će se nama neko obratiti, ne znam, jer i dosada smo dobijali silna obećanja od kojih nije realizovano ništa, dodaje Radulović.

Da podsetimo, nakon višemesečnih neuspelih pregovora zbog neisplaćenih potraživanja srpskoj firmi „Alfa technics“ iz Svilajnca njeni radnici, njih oko 150, blokirali su juče ujutru ulaz ispred gradilišta Linglonga u Zrenjaninu. Prema rečima direktora Radulovića, zbog toga što im kineski partner nije isplatio isporučenu robu, radnicima nije isplaćena junska plata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari