Srđan Milivojevićfoto FoNet Aleksandar Mijailović

Vučić sutra neće saopštiti datum izbora. On će tu odluku doneti samo posle velikog pritiska građana „, ubeđeni su predstavnici prozapadne opozicije, koji podsećaju da je vlast do juče poručivala -samo nek opozicija kaže da li hoće izbore, a sada se izgleda izvlači i postavljaju neke nove uslove.

U tom kontekstu postavljanja nekih novih uslova , kako kažu treba posmatrati i izjavu Marine Raguš, visoke funkcionerke SNS-a da će izbora biti kada opozicija sedne za sto.

Raguševa, koja je i zamenica šefa poslaničke grupe SNS navela je da Vučić mesecima poziva opoziciju na razgovor o tome kada će biti i koji izbori, dok je predsednik parlamenta Vladimir Orlić o zahtevima opozicije za održavanje izbora obavestio vladu i šefa države Aleksandra Vučića.

Sagovornici Danasa ocenjuju da se sve čini da vlast beži od izbora, jer zna da se promenila volja građana“.

“ Da se podsetimo, jel Vučić obećao izbore u Beogradu još u aprilu? Jeste. Pa gde su“, pita se Radomir Lazović , šef zeleno leve poslaničke grupe.

Ocenjuje da je najnovija izjava Raguševe samo još jedna u nizu manipulacija.

“ Mislim da je to samo jedna manipulacija od strane Marine Raguš i da oni beže od izbora, jer znaju da se promenila volja građana i da uprkos teškim izbornim uslovima postoje velike šanse za smenu vlasti pa se sad nešto izvlače. Posebno je jasna situacija u Beogradu i tu mislim da nemamo šta da pričamo. Neka se javno izjasne, mi smo svoje rekli“, napominje sagovornik Danasa.

Lazović poručuje i da ako vlast neće da ispuni zahteve protesta Srbija protiv nasilja, opozicija hoće.

„Tražimo podršku građana da prvi korak posle smene SNS-a bude upravo ispunjenje zahteva, oduzimanje frekvencija Pinku i Hepiju i sve drugo što je na stolu. Zato pozivam ljude da se u petak u 19h okupimo ispred Vlade u Nemanjinoj, a ruta kretanja je PINK. To je najveća trovačnica Srbije koja ne sme imati pravo da sa nacionalne frekvencije širi mržnju i nasilje“, poručuje Lazović.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke podseća da je raspisivanje izbora Ustavna nadležnost predsednika Srbije, a ne ambicioznih funkcionera SNS na zalasku, ne baš uspešne političke karijere.

„Verujem da Marina Raguš želi da bude predsednik Srbije, jer očigledno ima velike stranačke ambicije u Srpskoj naprednoj stranci. Ali ona s mukom odgovara i na argumentovanu kritiku u Parlamentu, a kamoli na ovako važan zahtev za izlazak iz duboke političke krize u koju je Aleksandar Vučić gurnuo Srbiju“, kaže Milivojević.

On poručuje Raguševoj neka se naposletku dogovori sa stranačkim kolegom Orlićem.

„Neka se dogovore šta je stav ove organizacije, koja već duže od godinu dana samo što nije prerasla u neki pokret u kome se izgleda ne zna ko će šta biti, pa sad i na ovako važnom pitanju daju protivurečne izjave. Vučić sutra neće saopštiti datum izbora, jer je reč o političkoj kukavici i kalkulantu koji će ovu odluku doneti samo posle velikog pritiska građana. On bi najradije kao i svaki diktator vladao bez izbora i ako je moguće i bez onog dela građana koji su protiv njegove mafijaske vlasti“, zaključuje Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari