Milivojević za N1: U izradi je Bela knjiga o izbornoj krađi 1foto FoNet Milica Vučković

Narodni poslanik i kandidat na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja“ Srđan Milivojević naveo je danas da je u izradi „Bela knjiga“ sa izbornim nepravilnostima koja će svedočiti o, kako je naveo, krađi na izborima u Srbiji iz decembra prošle godine.Ovih dana temu izbornih nepravilnosti u Srbiji razmatrao je Savet Evrope, a za večeras je ponovo zakazan protest koalicije Srbija protiv nasilja, preneo je N1.

Današnji protest počinje u 18 časova ispred zgrade Ustavnog suda u Beogradu, a nakon okupljanja građana, uslediće protestna šetnja do RTS-a.

Milivojević je izjavio da se opozicija odlučila za proteste na trgovima, jer ne postoje druge mogućnosti kako bi se građanima objasnila izborna krađa.

„Građani Srbije plaćaju pretplatu RTS-u, a ne N1. Nema N1 nacionalnu frekvenciju da bi izveštavao o ovim izbornim nepravilnostima. Danas predajemo zahtev Ustavnom sudu da odlučuje o sporu kojim se traži poništavanje izbora u Srbiji zbog masovne izborne krađe koja je dokazana. Ovde elementi izborne krađe poprimaju razmere drumskog razbojništva“, rekao je Milivojević za N1.

Ocenio je da svi znaju da se desila izborna krađa, pa i funkcioneri Srpske napredne stranke i da se radi o „najpokradenijim izborima u našoj istoriji“.

„To znaju Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, kao i međunarodni posmatrači koje su pozvali da te izbore posmatraju“, rekao je Milivojević.

Kazao je da će borba sa aktuelnim režimom nadalje da se odvija na tri polja.

„Zahtevamo pred međunarodnim institucijama da se ti ljudi izjasne da li je ovo što se desilo u Srbiji može nazvati izborima ili nekom farsom. Mi nastavljamo borbu i pred domaćim institucijama uprkos činjenici da mnogi sudovi i tužilaštva ostaju nemi na prijave koje podnose i same građani zbog izborne krađe. I naravno, ustavni sud kao najviša instanca, treba da odluči o ovom sporu i da donese odluku“, kazao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari