Miljuš: Nikad nećemo biti opozicija Srbiji da bi srušili Vučića 1Foto: N1

Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš je u Novom danu, na pitanje hoće li SSP podržati predsednika Aleksandra Vučića ako potpiše ili ne potpiše evropski plan, rekao da „nikad neće biti opozicija Srbiji da bi srušili Vučića“.

„SSP Vučića nikada nije i ne podržava ni u čemu, ali moramo podržati Srbiju u njenom nastojanju da se izbori za ono što je njeno na Kosovu. Ne podržavamo Vučića, podržavamo ono što je dobro za Srbiju“, rekao je on.

Osvrćući se na situaciju na Kosovu i Metohiji Miljuš je naveo tri imena – Stefan, Miloš, Lazar, imena tri dečaka napadnuta u januatu na Kosovu.

„Vi i ja smo jutros poljubili decu kad su izašli, neko ide u školu, neko ne, a majke kad poljube decu na Kosovu razmišljaju da li će im se dete vratiti prebijeno ili će neko na njega pucati. Svi koji pričaju na temu Kosova imaju obavezu da se ponašaju odgovorno i racionalno, ako ni zbog čega drugog, onda zbog Stefana, Miloša, Lazara i svih Stefana, Miloša i Lazara koji žive danas na KiM“, kaže.

Prema njegovim rečima, „ta Skupština i ti naprasni pozivi za jedinstvo imaju mnogo nedostataka“.

„Mi deset godina živimo u društvu u kom je suspendovan svaki mogući dijalog, pa onda bez dijaloga ne možete doći do jedinstva ni u jednoj temu. SSP ide na tu sednicu, jer se ne možemo ponašati kao kibiceri“, kaže.

Kako je rekao, „nema prekida razgovora“.

„Moramo da razgovaramo o svemu osim o tome da Srbija treba da prizna Kosovo. Hoćemo da uradimo sve da Srbija što pre postane deo EU, jer je to najbolje mesto u kome će živeti ljudi, hoćemo da napravimo sveobuhvatan plan za Kosovo“, kaže on.

Govoreći o poseti evroparlamentaraca, kaže da je to „projekat unutar EP koji je prema njegovom uverenju pogrešan“.

„Današnji parlament nema problem zbog poslovnika, današnji parlament jeste posledica neregularnih izbora, koji su u parlamentu napravili takvu sliku da je sve dozvoljeno. Idu nam izbori, moramo probati da uljudimo političku scenu, a ne skupštinski poslovnik“, kaže Miljuš.

Na pitanje hoće li podržati Vučića ako prihvati ili ne prihvati evropski plan, Miljuš kaže da „SSP Vučića nikada nije i ne podržava ni u čemu“.

„Ali moramo podržati Srbiju u njenom nastojanju da se izbori za ono što je njeno na Kosovu. Nikad nećemo biti opozicija Srbiji da bi srušili Vučića. Ne podržavamo Vučića, podržavamo ono što je dobro za Srbiju. Ja mislim da je dobro za Srbiju da nastavi pregovore, da ova generacija političara donese održivo rešenje za problem Kosova i Metohije i da počnemo da živimo normalno“, kaže Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari