Miloš Jovanović: Cilj je bolja saradnja sa EU, ali bez članstva, toga se ne treba plašiti 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da se zalaže za promenu spoljne politike Srbije – bez članstva u EU, ali za bolju saradnju sa Unijom.

Jovanović je za dnevni list Kurir rekao da ne može i Kosovo i Evropa, što pokazuje francusko-nemački predlog, i dodao da zato treba modifikovati spoljnopolitičku orijentaciju zemlje.

“Cilj mora biti što bolja saradnja sa EU, ali bez članstva. I ne treba se plašiti te promene”, istakao je lider Novog DSS.

Po pitanju Kosova i Metohije, Jovanović je rekao da se prvo mora držati Ustava Srbije i Rezolucije 1244 SB UN i mora se prestati sa politikom stalnih ustupaka Prištini.

Jovanoviće je rekao i da je potrebno nastaviti s politikom povlačanja priznavanja Kosova na međunarodnom planu i istakao da u svakom trenutku treba garantovati bezbednost Srbima.

“Ništa od ovoga nije lako sprovesti i zahteva od nas da budemo izuzetno odgovorni i izvrsni. Možda da napravimo i neku žrtvu kada je u pitanju naš komfor, ali nema druge”, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari