Miloš Jovanović izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove 1foto FoNet Milica Vučković

Članovi Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove izabrali su danas šefa poslaničke grupe NADA – NOVI DSS – POKS Miloša Jovanovića za predsednika tog skupštinskog tela.

Za izbor Jovanovića glasalo je 16 članova Odbora.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković, koji je u prethodnom sazivu bio predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, izabran je za Jovanovićevog zamenika.

Za Markovića je glasalo 15 članova Odbora.

Jovanović je na sednici Odbora zahvalio „vladajućoj većini koja je imala sluha da opozicionim strankama pruži mogućnost da vode određeni broj odbora“ i ocenio da je „to dobra praksa“.

„Čast mi je što je prihvaćeno od strane vladajuće većine da vodim ovaj odbor koji je meni blizak“, rekao je Jovanović i podsetio da je 2012. godine bio član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

On je ocenio da je Odbor za odbranu i unutrašnje poslove „sam po sebi važan, i da je, nažalost, u našoj zemlji, s obzirom na geopolitičku situaciju u kojoj se nalazimo, dobio još više na značaju“.

„Verujem da ćemo, s obzirom na sastav Odbora, raditi jako dobro, da ćemo sarađivati jako dobro“, rekao je Jovanović.

Poslanik poslaničke grupe Srpski pokret Dveri – Patriotski blok Borko Puškić predložio je da Odbor inicira da se vrati redovno služenje vojnog roka, posebno imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi Srbija, naročito Kosovo i Metohija i Srbi koji tamo žive.

Jovanović je rekao da Odbori ne vode politiku, niti je to njihova funkcija, ali je dodao da će u okvirima nadležnosti tog skupštinskog tela „promovisati neke stvari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari